Kolo broj šest AdmiralBet ABA lige je vreme da u Čačak stigne jedan od srpskih predstavnika u Evroligi. Dakako, reč je o Partizanu Mozzart Bet, koji će u dvorani kraj Morave biti dočekan od strane domaćeg Borca Mozzart (nedelja, 17:00, dvorana kraj Morave).

Miloš Glišić, krilni centar Čačana, ukratko se osvrnuo na prethodni period.

,,Sigurno je iza nas veoma težak period, sa nekoliko nesrećno izgubljenih utakmica. Ali šta je, tu je, život ide dalje. Već nam dolaze naredni protivnici i još veći izazovi nas očekuju”, započeo je Glišić svoje izlaganje.

Ekipa je imala dovoljno vremna da analizira sve propuste, kako bi ih što pre ispravila.

,,Mislim da smo shvatili gde smo grešili i koje segmente treba da popravimo. Smatram da ćemo iz svega ovoga izvući pouke kako nam se te greške ne bi više dešavale”, rekao je Glišić.

Sledi duel protiv evroligaškog Partizana Mozzart Bet, izazov koji se može porediti sa malo kojim.

,,U nedelju nam u goste dolazi evroligaška ekipa Partizana, sigurno jedan od favorita za osvajanje takmičenja. Ne moram previše da pričam da bih dokazao koliko će nam biti teško protiv ekipe Željka Obradovića. To je sjajna ekipa sa vrhunskim trenerom i sigurno će nam to biti motiv da se što bolje pokažemo i da svoju igru podignemo na viši nivo”, kazao je krilni centar Borca Mozzart.

Što se tiče domaćeg tabora…

,,Očekujem da odigramo iznad svojih mogućnosti i da se borimo najviše što možemo. Moramo da se kontakt igrom suprotstavimo rivalu, pa ćemo da vidimo na kraju utakmice šta će nam to doneti”, dodao je Glišić.

Publika može da bude faktor koji će značajno uticati na tok meča.

,,Naravno, to će biti pravi praznik košarke u Čačku. Pozivam publiku da ispuni halu i bude nam vetar u leđa protiv evroligaša”, završio je Miloš Glišić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography