I poslednja prepreka je preskočena! U18 selekcija Srbije uspela je da u finalnoj utakmici Evropskog prvenstva ostvari još jednu, ukupno sedmu pobedu u Nišu, i tako se okiti zlatnom medaljom namenjenoj najboljoj reprezentaciji. U poslednjem susretu savladan je nacionalni tim Španije, a rezultat je glasio 81:71 (24:24; 17:16; 15:11; 25:20).

Ovo je zaista veliki podvig momaka koje je okupio selektor Nenad Stefanović. Nema mesta sumnji, osvajanje U18 Evropskog prvenstva jasan je dokaz da je Srbija zemlja košarke!

Naravno, ništa nije moglo da prođe bez Čačana, koji su, razume se, i u ovom timu imali svoje predstavnike. Kao što je dobro poznato, Borac Mozzart su predstavljali Pavle Nikolić, Đorđe M. Ćurčić i Matija Milošević. Oni su u svim utakmicama bili važan deo tima, tako da su pružili ogroman doprinos ovom uspehu U18 ekipe naše zemlje.

Što se tiče poslednjeg susreta, Pavle Nikolić je postigao sedam poena, a imao je i pet skokova i jednu asistenciju. Đorđe M. Ćurčić je učestvovao sa tri poena i jednim skokom. Matija Milošević je utakmicu okončao bez poena, ali sa tri skoka.

Tekst: Nikola Minović

Foto: FIBA