U dvorani kraj Morave danas je parafiran ugovor o sportsko – poslovnoj saradnji između kompanije Mozzart i košarkaškog kluba Borac iz Čačka. Ispred regionalnog lidera, u priređivanju igara na sreću, ceremoniji su prisustvovali generalni direktor Mozzarta Boban Prodanović i direktor marketinga Dejan Kosanović. Direktor kluba Marko Ivanović i predsednik Borca Predrag Pantović učestvovali su u značajnom činu za čačanskog ABA ligaša.

„Pre jedne decenije Mozzart je bio uz Borac na putu konsolidacije kluba. Tada sam ušao u upravni odbor i jedna od ideja je bila da pozovemo prijatelje iz detinjstva. Naravno, odazvali su se našem pozivu jer su bili emotivno vezani za klub i sam Čačak. Tada je kompanija Mozzart izvukla naš klub i povela ga na pravi put. Bili smo dva puta drugoplasirani, pa tri puta pvoplasirani u domaćoj ligi. Bili smo prvaci ABA 2 lige da bi Borac bio pred drugom sezonom u najjačem regionalnom takmičenju. Ovo je 25. godina kako se Borac takmiči u eliti, u ligi koja se može uporediti sa ligom bivše Jugoslavije. Ne moram da Vam kažem koliko mi je drago što je Mozzart ponovo sa nama, ponovo zvanično, mada nikada nije ni odlazio iz Borca“, istakao je prvi čovek Borca Peca Pantović.

Pred sam čin potpisivanja ugovora o sponzorstvu  prisutnim kolegama obratio se i direktor kluba Marko Ivanović.

„Saradnja sa Mozzartom nikada nije prekidana. Uvek nam je Mozzart pomagao, naročito kada je bilo najteže. Vaša kompanija uspešno posluje u celom regionu, a Borac će igrati po 25. put najjače takmičenje na prostorima bivše države. Držimo se 75 godina, kao jedini klub izvan naše prestonice, uz bok regionalnim košarkaškim centrima. Sada kada je Mozzart uz nas imamo i obavezu više“, rekao je Ivanović.

Generalni direktor kompanije Boban Prodanović podvukao je da su proletele godine od početka prve saradnje Mozzarta i kluba koji je prepoznatljiv u bivšoj Jugoslaviji.

„Borac je bio četvrti u ligi koja je slovila za jednu od jačih na prostorima Evrope. Ta liga dala je nekoliko evropskih prvaka, Partizan, Jugoplastiku, Cibonu, Bosnu… Nisam nostalgičan, ali trebalo je doživeti utakmice iz Zadra, Skoplja, Sarajeva, Beograda… Mozzart nastavlja saradnju sa čačanskim klubom u svakom smislu. Verujemo da su ljudi koji rade stručni, a mi ćemo sa svoje strane dati sve od sebe da Borac dođe do nekog sličnog rezultata. Želimo da se vrati stari sjaj, Čačak i Borac su to zaslužili. Pogledajmo samo fotografije oko nas i koje igračke veličine su na njima“, podvukao je Prodanović.

Pored Mozzarta i grada Čačka, veliku pomoć Borcu i naredne sezone će pružati, baš kao i do sada, kompanije Quantox, PS, kao i mnoge druge…

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography