Juniori Borca ostvarili su posle produžetka novu pobedu u takmičenju. U okviru 21. kola Roda juniorske lige Srbije savladali su, nešto teže od očekivanog, novosadsku Vojvodinu, a rezultat je na koncu susreta glasio 94:99 (21:10; 15:28; 21:19; 27:27; 10:15).

U prvih 10 minuta košarke domaćin je pokazao veliku želju da se nadmeće na ravnoj nozi sa favorizovanim gostima, pa im je pokazao zube. To je za rezultat imalo da je Vojvodina uvodni kvartal završila sa 11 poena više u odnosu na rivala.

Drugi deo meča doneo je korenitu promenu, jer je Borac znalački odgovorio, pa je čak na veliki odmor otišao sa suficitom (36:38).

Pošto su se timovi vratili na parket, Vojvodina je ponovo zaigrala angažovano, pa je u narednih 20 minuta na stanju bio egal. To je kao posledicu imalo odlazak u produžetak.

Ali kada je bilo najpotrebnije, izabranici Miloša Pejanovića su bili na visini zadatka, pa su na teži način, ali potpuno zasluženo, upisali nova dva boda.

Nakon ovog kola, Borac ima skor od 18 pobeda i svega dva poraza. To je dovoljno da zauzima poziciju broj dva u ligi, tik iza vodeće Crvene zvezde mts.

Najbolji pojedinac u redovima Čačana bio je Simo Mikavica, koji je postigao 23 poena. Sa dvocifrenim učinkom bili su još Luka Andrić sa 21 poenom, Konstantin Popović je ubacio 16, dok je Pavle Nikolić dodao 15 poena.

U narednoj rundi Borac će na parketu dvorane kraj Morave ugostiti najvećeg ovosezonskog rivala, ekipu Crvene zvezde mts. Taj duel je na programu sledećeg vikenda.

Vojvodina: Vučelja 4, Knežić 8, Vukašinović, Zekić 7, Milojković 3, Stanojević 28, Borović, Pokrajac, Mulabdić 39, Bulatović 4, Mladenović 1.

Borac: Popović 16, Mikavica 23, Kaplarević 3, Milošević 4, Veljović, Nikolić 15, Andrić 21, Radović 2, Vasilijević, Radojičić 6, Pantelić 9, Erić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: ABA liga