Ulaz na utakmicu između Borca Mozzart i MZT Skopje Aerodroma biće besplatan, baš kao što je to bio slučaj sa prethodnim duelom.

Pomenute ekipe će se sastati u okviru 23. kola AdmiralBet ABA lige. Naravno, mesto odigravanja meča biće Dvorana kraj Morave, a početak susreta zakazan je za danas u 19:00.

Na ovaj način KK Borac Mozzart želi da se još jednom zahvali za višegodišnju podršku koju Čačani pružaju crveno-belom timu. To je bilo očito bezbroj puta, kako ove sezone, tako i u minulim.

A ne treba trošiti previše reči kako bi se dokazalo koliko je u ovom momentu potrebna podrška taboru Dejana Mijatovića. Ukoliko slavi u subotu veče, biće to možda i ključna pobeda za čačanski tim.

Naime, u ovom momentu crveno-beli sastav ima svega jednu pobedu više u odnosu na MZT Skopje Aerodrom, koji predstavlja glavnog konkurenta za opstanak u ligi. A kada se uzme u obzir da Makedonci u poslednja tri kola imaju daleko lakši raspored u odnosu na Srbe, postaje kristalno jasno koliko bio Borcu Mozzart značio trijumf protiv sledećeg rivala.

Trener prvog tima Dejan Mijatović nada se velikoj podršci na večerašnjem susretu.

,,Publika je bila sjajna protiv Mege. Čačani su nas ispratili kako samo oni znaju. Ali protiv MZT-a je još veća potreba. Svi zajedno moramo sve da učinimo da Borac zadrži status u ABA ligi. Svojom tradicijom i zbog svega što predstavlja u srpskoj košarci klub to zaslužuje“, rekao je Dejan Mijatović.

Kapiten Nemanja Todorović smatra da uz Čačane ekipa može do pobede.

„Želim da se zahvalim publici što je došla u velikom broju protiv Mege i što nas je podržavala svih 40 minuta. Nadam se da će biti još više Čačana protiv MZT-a. Uz silno navijanje možemo do trijumfa i opstanka u ABA ligi“, dodao je Nemanja Todorović.

Pored sportskog, utakmica će imati i humanitarni karakter. Na svakom ulazu u Dvoranu kraj Morave biće postavljene kutije, u koje će posetioci moći da ostave novčana sredstva kao vid pomoći Heleni Živković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography