Ne tako davno, u grad na Moravi je stigao Tajlan Džamon Birts, momak koji je među prvima ovog leta doneo odluku da postane igrač Borca Mozzart. Da podsetimo, klub i košarkaš iz SAD-a su sklopili saradnju koja će potrajati u narednih godinu dana.

Amerikanac koji igra na poziciji krila nedavno se priključio pripremama prvog tima, a pošto je u ovom momentu nepoznat čačanskoj publici, upitali smo ga da nam se ukratko predstavi.

„Rođen sam u Majamiju, gde sam i odrastao. Nakon završene srednje škole, usledilo je studiranje na koledžu Beri, koji sam završio 2020. godine“, rekao je Birts.

Zatim je usledila selidba u Evropu.

„Prvi angažman van SAD-a imao sam u Gruziji, u ekipi Titebi. Zatim sam igrao u još nekim timovima, a poslednju sezonu sam proveo u Finskoj, gde sam nastupao za Tamperin Pirinto“, kazao je novi krilni igrač Borca Mozzart.

A onda je doneo odluku da sreću okuša u gradu košarke.

,,Koliko sam uspeo da uočim za vreme provedeno u Srbiji, imam utisak da je Borac klub bogate istorije, a čuo sam da ima navijače koji vole košarku i odlično je poznaju. Zbog toga mi je čast da budem deo takvog kluba“, izjavio je Birts.

Već izvesno vreme Birts je u gradu podno Ovčara i Kablara, tako da je donekle uspeo da ga upozna.

,,Čačak je mali grad, daleko manji u odnosu na Majami gde sam proveo detinjstvo. Ali mi se baš zbog toga i dopada. Nije teško celog ga obići, tako da je vrlo prijatan za život“, završio je Tajlan Džamon Birts.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography