Iza kadetske ekipe KK Borac bezmalo je tri meseca priprema. Da podsetimo, ovog leta kadetsku selekciju čačanskog kluba preuzeo je Vladimir Zlatanović, dobro poznato ime u košarkaškom esnafu Srbije.

Čim je preuzeo ekipu, odmah je započeo sa pripremama, kako bi se igrači što bolje spremili za sve izazove koji ih očekuju u narednoj takmičarskoj godini.

,,Od KK Borac uvek se očekuje da se plasira u kadetsku i juniorsku ligu. Ovog leta sam preuzeo tim, tako da smo vrlo rano započeli pripreme, jer smo želeli da spremno dočekamo početak takmičenja. Verujem da smo u tome i uspeli“, započeo je svoje izlaganje Vladimir Zlatanović, trener kadetskog sastava Borca.

Naporan rad mladim Čačanima se isplatio. Prethodnog vikenda mladi Čačani su sa maksimalnim učinkom okončali kvalifikacije za Triglav kadetsku ligu Srbije.

,,Ne mogu da kažem da smo se pribojavali kvalifikacija, ali smo imali manji strah, jer smo bili bez nekoliko važnih igrača. Oni su tokom leta zadobili teže povrede, tako da još uvek nisu stigli da se u potpunosti oporave. I dalje nismo kompletni, ali smo ipak uspeli da sa maksimalnim učinkom prođemo kvalifikacije. Doduše, klubu renomea koji ima Borac tako nešto i dolikuje“, zastao je Zlatanović, a onda nastavio.

,,Kada pogledamo unazad, čini nam se da smo prilično lako prošli kvalifikacije. Utakmice smo završavali sa poprilično ubedljivom razlikom. Istina, Borac je kvalitetniji od svih rivala, tako da to previše ne čudi“, dodao je trener Borca.

Uskoro počinje Triglav kadetska liga Srbije. Borac će, kao godinama unazad, uz beogradske timove važiti za jednog od najozbiljnijih kandidata za sam vrh tabele.

,,Pre svega, kod nas postoji ogromna želja da se kompletiramo. Kao što sam rekao, na kvalifikacijama nismo bili kompletni. Ono što najviše priželjkujemo jeste da nam svi košarkaši ozdrave, pre svih kapiten tima Đorđe M. Ćurčić. A kada budemo na okupu, najlakše će biti igrati utakmice“, smatra Zlatanović.

Što se tiče cilja za narednu sezonu…

,,Nadam se da će i ove godine Borac biti među najboljim timovima u kadetskoj ligi. Sada je prerano govoriti o tome, jer je trenutno nezahvalna situacija. Zbog korone početak takmičenja je pomeren, tako da će krenuti tek krajem meseca. Opet ponavljam, najvažnije je da svi budu zdravi. Ako bude tako, imaćemo dobre treninge, a onda ćemo uspeti i da opravdamo renome kluba“, završio je Vladimir Zlatanović.

Tekst i foto: Nikola Minović