Treći okršaj F8 turnira Triglav kadetske lige Srbije odigran je između dve čačanske ekipe, Borca Mozzart i Čačka 94 Quantox. Bio je to susret dva tima koji se savršeno dobro poznaju, tako da tajni nije bilo. Na veliku žalost, oba sastava ne mogu dalje, već samo jedan, a ovog puta je kao pobednik iz okršaja izašao tabor Vladimira Zlatanovića, koji je slavio rezultatom 83:61 (18:19; 18:16; 23:17; 24:9).

Bolji početak imao je Čačak 94, koji je preko Simovića i Tatića došao do mini-serije 4:0. Posle dva minuta bez koša i Borac je poentirao, a to je učinio trojkom Erića. U periodu koji je usledio uspostavljena je ravnoteža, pa je vladao egal. Niko nije previše odskakao, već su oba tima bila prilično ravnopravna. Uostalom, to je i rezultat pokazivao. Doduše, polovinom deonice Čačak 94 je došao do plus pet (6:11), ali više nije mogao. U nastavku je Borac došao do pravih rešenja u napadu, pa je čak preveo rezultat, a dosegao je do kote pet (17:12). Čačak 94 nije klonuo duhom, već je do okončanja prvog kvartala ponovo uzeo prednost u svoj posed.

Baš poput prve, i drugu četvrtinu je bolje krenuo Čačak 94. Nije briljirao, ali je ubacio pet poena, a da za to vreme Borac to nije mogao. Iz tog razloga trener Zlatanović je bio primoran da zatraži tajm aut. Njegov tim je pokazao izvesnu reakciju, pa je došlo do novog poravnanja (23:23). Red je bio na Čačak 94 da veže učinkovite napade, što je on i učinio, pa je ponovo imao prednost na svojo strani semafora. Ubrzo je Borac poravnao skor, pa je trener Kolarević pozvao minut odmora. Ali odmah su usledile dve kontre crveno-belih, pa su timovi ponovo otišli na pauzu. Pošto su se vratili na parket, nije došlo do bitnije promene sve do odlaska na veliki odmor. Borac je zadržao kapital, ali zaista neznatan (36:35).

Početak trećeg dela igre nije doneo ništa novo. Odbrane su bile na visini zadatka, ali zato napad nije, tako da je postignuto neuobičajeno malo poena. Bilo je i više nego očito koliko je timovima stalo do ovog susreta, tako da su ulagali svu snagu u njega. Polovinom deonice Čačak 94 je prvi preuzeo inicijativu, pa je posle trojke Lišanina došao do plus šest (38:44). Nakon novog tajm auta reagovali su Erić i Radović, koji su vezali pet poena, pa je sve krenulo ispočetka. Red je bio na plave da naprave seriju, što su i učinili. Borac, naravno, nije posustao, već je do okončanja trećeg dela utakmice preko Bugarčića i Ivkovića došao do najvećih plus sedam (59:52).

Odlučujući deo susreta krenuo je bolje po Borac, koji je serijom 5:0 došao do prve dvocifrene prednosti (63:52). Razume se, Čačak 94 nije istakao belu zastavu, već je nastavio da se bori i pokušava da ponovo uvede utakmicu u egal. Međutim, vreme je prolazilo, a Čačak 94 nikako nije mogao da uhvati priključak. Borac je došao do prave igre, koju nije nameravao da prekine. Do kraja susreta crveno-beli su sve konce držali u svojim rukama, tako da nisu dopustili neko iznenađenje.

Najbolji pojedinac u redovima Borca Mozzart bio je Erić sa 28 poena. Sledio ga je Bugarčić sa 15, dok je Ivković dodao 11 poena. Kod Čačka 94 Quantox posebno se istakao Tatić sa 20 poena. Pratio ga je Simović koji je ubacio 12, dok je Nikolić postigao 10 poena.

Borac Mozzart neće imati previše vremena za odmor, jer ga već sutra popodne očekuje polufinalni susret, koji je zakazan za 18:00. Protivnik još uvek nije poznat, a biće to bolji tim iz duela Mega MIS – Džoker.

Borac Mozzart: Lovrić 2, Bugarčić 15, Dragićević 4, Erić 28, Ivković 11, Radović 9, Bjelić 2, Aleksić, Medić 3, Petrović, Stojić 9, Đekić.

Čačak 94 Quantox: Marić 3, N. Nikolić 2, P. Nikolić 10, Petrović, Obradović, Lišanin 6, Bogdanović 2, Lazović, Simović 12, Tatić 20, Ćurčić 6, Živković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography