13 - 13 Bojan Tomašević

Krilni centar

Nova i mlada snaga pod košem Borca

Bojan Tomašević je mladi Crnogorski košarkaš kojije u Borac stigao iz redova beogradskog Dinamika čije boje je branio u prethodne 2 sezone. Bojan je rođen u Nikšiću, gde je i napravio svoje prve košarkaške korake. U leto 2015. prelazi u redove omladinaca Crvene Zvezde, sa kojom 2 godine ka...

Nacionalnost mne Crna Gora
Datum rođenja 20.06.2001 (22)
Height 201cm
X
13 Bojan Tomašević

Bojan Tomašević je mladi Crnogorski košarkaš kojije u Borac stigao iz redova beogradskog Dinamika čije boje je branio u prethodne 2 sezone. Bojan je rođen u Nikšiću, gde je i napravio svoje prve košarkaške korake. U leto 2015. prelazi u redove omladinaca Crvene Zvezde, sa kojom 2 godine kasnije osvaja drugo mesto u okviru juniorske ABA lige. Sledeće sezone ponavljaju isti uspeh, gde im se u finalu isprečila ekipe Cibone, ali je Bojan bio izabran u prvu petorku turnira. Karijera: 2015 - 2019 - Crvena Zvezda (omladinci i U19) 2019 - FMP 2019 - 2021 - Dinamik Takođe je nastupa i za reprezentacije Crne Gore i sa U16 ekipom 2017. na Evropskom Prvenstvu uzima srebrnu medalju. Bojan je jedan od najmlađih igrača naše ekipe, ali je već u pripremnim susretima pokazao da trener Marinović može da računa na njega. Pored unutrašnje igre i igre licem, poseduje i dobar šut, kako sa distance tako i za 3 poena. Potpisao je ugovor na 3 godine i sigurno je da će mnogo napredovati i verujemo pomoći našoj ekipi u izazovima koji predstoje.

Bojan Tomašević je mladi Crnogorski košarkaš kojije u Borac stigao iz redova beogradskog Dinamika čije boje je branio u prethodne 2 sezone. Bojan je rođen u Nikšiću, gde je i napravio svoje prve košarkaške korake. U leto 2015. prelazi u redove omladinaca Crvene Zvezde, sa kojom 2 godine kasnije osvaja drugo mesto u okviru juniorske ABA lige. Sledeće sezone ponavljaju isti uspeh, gde im se u finalu isprečila ekipe Cibone, ali je Bojan bio izabran u prvu petorku turnira.

Karijera:

  • 2015 – 2019 – Crvena Zvezda (omladinci i U19)
  • 2019 – FMP
  • 2019 – 2021 – Dinamik

Takođe je nastupa i za reprezentacije Crne Gore i sa U16 ekipom 2017. na Evropskom Prvenstvu uzima srebrnu medalju. Bojan je jedan od najmlađih igrača naše ekipe, ali je već u pripremnim susretima pokazao da trener Marinović može da računa na njega. Pored unutrašnje igre i igre licem, poseduje i dobar šut, kako sa distance tako i za 3 poena. Potpisao je ugovor na 3 godine i sigurno je da će mnogo napredovati i verujemo pomoći našoj ekipi u izazovima koji predstoje.

KK Borac