77 - 77 Hunter Hale

Bek

Šuter sa pedigreom koji se ističe i jakom odbranom

Hunter je američki igrač kome je ovo prvi dolazak u Evropu. Nastupao je za Kalamazoo Central HS, pa kasnije na koledžu, gde je promenio 3 univerziteta. Odlikuje ga veoma dobar šut, a uz to je dosad u karijeri bio poznat kao veoma dobar defanzivac i kradljivac lopti. Doveden da pruži našoj ekip...

Nacionalnost usa Sjedinjene Američke Države
Datum rođenja 25.06.1997 (25)
Height 191cm
X
77 Hunter Hale

Hunter je američki igrač kome je ovo prvi dolazak u Evropu. Nastupao je za Kalamazoo Central HS, pa kasnije na koledžu, gde je promenio 3 univerziteta. Odlikuje ga veoma dobar šut, a uz to je dosad u karijeri bio poznat kao veoma dobar defanzivac i kradljivac lopti. Doveden da pruži našoj ekipu širinu, reklo bi se da će se dobro uklopiti u sistem igre trenera Marinovića koji gaji brzu igru, uz dosta šuteva sa distance i jaku agresivnu odbranu. Karijera: High school - Kalamazoo Central, Michigan 2015/2016 - Central Michigan (College) 2017/2019 - Grand Valley State (College) 2019/2020 - Winthrop University (College) 2020/2021 - Nelson Giants (NZL) Od Hale-ja se očekuje da svojim šutom najviše doprinese igri naše ekipe, da donese preko potrebnu energiju u nekim trenucima.  Treba napomenuti da je Hunter u prošloj sezoni bio izabran u najbolju petorku lige, kao i to da je sa 26,9 poena po utakmici bio prvi strelac šampionata na Novom Zelandu, a ujedno i najbolji kradljivac u prethodnoj sezoni. Nadamo se da će se dobro uklopiti u našu ekipu i svojim individualnim kvaltetom dovesti do timskih uspeha.

Hunter je američki igrač kome je ovo prvi dolazak u Evropu. Nastupao je za Kalamazoo Central HS, pa kasnije na koledžu, gde je promenio 3 univerziteta. Odlikuje ga veoma dobar šut, a uz to je dosad u karijeri bio poznat kao veoma dobar defanzivac i kradljivac lopti. Doveden da pruži našoj ekipu širinu, reklo bi se da će se dobro uklopiti u sistem igre trenera Marinovića koji gaji brzu igru, uz dosta šuteva sa distance i jaku agresivnu odbranu.

Karijera:

High school – Kalamazoo Central, Michigan
2015/2016 – Central Michigan (College)
2017/2019 – Grand Valley State (College)
2019/2020 – Winthrop University (College)
2020/2021 – Nelson Giants (NZL)

Od Hale-ja se očekuje da svojim šutom najviše doprinese igri naše ekipe, da donese preko potrebnu energiju u nekim trenucima.  Treba napomenuti da je Hunter u prošloj sezoni bio izabran u najbolju petorku lige, kao i to da je sa 26,9 poena po utakmici bio prvi strelac šampionata na Novom Zelandu, a ujedno i najbolji kradljivac u prethodnoj sezoni. Nadamo se da će se dobro uklopiti u našu ekipu i svojim individualnim kvaltetom dovesti do timskih uspeha.

KK Borac