3 - 3 Ilija Đoković

Plejmejker

Pouzdani plejmejker se vratio kući u Čačak

Ilija Đoković se nakon 2 sezone vratio svojoj, slobodno možemo reći košarkaškoj kući. Odličan i već dokazani plejmejker koji je veoma dobro poznat čačanskoj publici i jedan od voljenijih igrača. Svojim pasovima i trojakama je znao da raspali publiku i nadamo se da će i u ovoj sezoni svo...

Nacionalnost srb Srbija
Datum rođenja 05.01.1996 (26)
Visina 188cm
X
3 Ilija Đoković

Ilija Đoković se nakon 2 sezone vratio svojoj, slobodno možemo reći košarkaškoj kući. Odličan i već dokazani plejmejker koji je veoma dobro poznat čačanskoj publici i jedan od voljenijih igrača. Svojim pasovima i trojakama je znao da raspali publiku i nadamo se da će i u ovoj sezoni svojom prepoznatljivom igrom doprineti odličnim rezultatima Borca. Treba napomenuti da su mu partije, upravo u Borcu, donele i poziv u A reprezentaciju Srbije u okviru kvalifikacija za svetsko prvenstvo. Karijera: 2012 - 2015 - KK Jagodina 2015 - 2016 - KK FMP 2016 - 2019 - KK Borac Cacak 2019 - 2020 - KK FMP 2020 - 2021 - KK Split (CRO) Ilija je svoju karijeru započeo u rodnoj Jagodini, i sa svojim klubom natupao u KLS. Dobre partije su ga preporučile ekipi FMP-a. Tamo je belezio korektne brojke, ali pravi uspon u karijeri mladog Jagodinca počinje dolaskom u Borac. Sa ekipom nastupa i u KLS, ali i u ABA 2 ligi. Tokom sezone uspostavlja se kao jedan od nosilaca i svojim dobrim igrama pomaže da Borac na oba fronta zauzme prvo mesto u regularnom delu takmičenja. Povreda ga je sklonila sa terena, a to se odrazilo i na ekipu koja ipak nije na kraju uspela da se plasira u ABA 1. Nakon uspešnih sezona u Čačku vraća se u FMP, gde ipak nije imao ulogu kao u Čačku. Iako je ugovor bio potpisan na 2 godine, na kraju prve sezone napušta FMP i prelazi u Split. Nekadašnji višestruki prvak Evrope je bio veliki izazov, ali povreda ramena ga je ipak sprečila da se više izkaže na terenu. Povratak u Čačak se dogodio na obostrano zadovoljstvo i nadamo se da ćemo pomoći i mi Iliji, ali i on nama u narednoj sezoni i ostvariti uspeh. Takođe, Đoković je nastupao iz mlađe kategorije reprezentacije Srbije, a 2014. sa U18 ekipom uzima i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu. Nastupao je i za univerzitetsku reprezentaciju na Univerzijadi 2017. održanoj u Tajvanu, gde su zauzeli 4. mesto. Iste godine u novembru, usledila je i najveće priznjanje u dosadašnjoj karijeri mladog Đokovića, a to je poziv selektora Đorđevića i nastup za A selekciju reprezentacije Srbije.

Ilija Đoković se nakon 2 sezone vratio svojoj, slobodno možemo reći košarkaškoj kući. Odličan i već dokazani plejmejker koji je veoma dobro poznat čačanskoj publici i jedan od voljenijih igrača. Svojim pasovima i trojakama je znao da raspali publiku i nadamo se da će i u ovoj sezoni svojom prepoznatljivom igrom doprineti odličnim rezultatima Borca. Treba napomenuti da su mu partije, upravo u Borcu, donele i poziv u A reprezentaciju Srbije u okviru kvalifikacija za svetsko prvenstvo.

    Karijera:

  • 2012 – 2015 – KK Jagodina
  • 2015 – 2016 – KK FMP
  • 2016 – 2019 – KK Borac Cacak
  • 2019 – 2020 – KK FMP
  • 2020 – 2021 – KK Split (CRO)

Ilija je svoju karijeru započeo u rodnoj Jagodini, i sa svojim klubom natupao u KLS. Dobre partije su ga preporučile ekipi FMP-a. Tamo je belezio korektne brojke, ali pravi uspon u karijeri mladog Jagodinca počinje dolaskom u Borac. Sa ekipom nastupa i u KLS, ali i u ABA 2 ligi. Tokom sezone uspostavlja se kao jedan od nosilaca i svojim dobrim igrama pomaže da Borac na oba fronta zauzme prvo mesto u regularnom delu takmičenja. Povreda ga je sklonila sa terena, a to se odrazilo i na ekipu koja ipak nije na kraju uspela da se plasira u ABA 1.

Nakon uspešnih sezona u Čačku vraća se u FMP, gde ipak nije imao ulogu kao u Čačku. Iako je ugovor bio potpisan na 2 godine, na kraju prve sezone napušta FMP i prelazi u Split. Nekadašnji višestruki prvak Evrope je bio veliki izazov, ali povreda ramena ga je ipak sprečila da se više izkaže na terenu. Povratak u Čačak se dogodio na obostrano zadovoljstvo i nadamo se da ćemo pomoći i mi Iliji, ali i on nama u narednoj sezoni i ostvariti uspeh.

Takođe, Đoković je nastupao iz mlađe kategorije reprezentacije Srbije, a 2014. sa U18 ekipom uzima i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu. Nastupao je i za univerzitetsku reprezentaciju na Univerzijadi 2017. održanoj u Tajvanu, gde su zauzeli 4. mesto. Iste godine u novembru, usledila je i najveće priznjanje u dosadašnjoj karijeri mladog Đokovića, a to je poziv selektora Đorđevića i nastup za A selekciju reprezentacije Srbije.

KK Borac