15 - 15 Marko Pecarski

Krilni centar

Sezona za dokazivanje mladog Pecarskog

Mladi Pecarski bi trebao da prestavlja jedno od najvećih pojačanja naše ekipe ove seozne. Mladi krilni centar je veliki talenat, a ekipa Borca bi mogla da bude ta koja će mu omogućiti da ima najbolju sezonu u svojoj karijeri. Marko je rođen u Hihonu, jer je njegov otac, poznati košarkaš, Mir...

Nacionalnost srb Srbija
Datum rođenja 12.02.2000 (22)
Visina 208cm
X
15 Marko Pecarski

Mladi Pecarski bi trebao da prestavlja jedno od najvećih pojačanja naše ekipe ove seozne. Mladi krilni centar je veliki talenat, a ekipa Borca bi mogla da bude ta koja će mu omogućiti da ima najbolju sezonu u svojoj karijeri. Marko je rođen u Hihonu, jer je njegov otac, poznati košarkaš, Miroslav Pecarski tada nastupao u Španiji za istoimenu ekipu. Kao mlad, pokazao je veliki talenat i ljubav prema igri, ali kao da se i dalje čeka ta sezona u kojoj će pokazati sav taj talenat. Karijera: 2016 - Mega Leks 2017 - Bayern Munchen II (GER) 2017 - 2019 - Partizan 2019 - 2021 - FMP Prelaskom u Partizan, očekivanja su bila velika, ali pritisak je odradio svoje, pa je nakon 2 sezone Pecarski pojačao redove FMP-a. Nakon još 2 sezone u ekipi FMP-a gde je bio standardni član i faktor u njihovoj igri, odlučuje se za novi korak u svojoj karijeri i prelazi u redove čačanskog velikana. Marko može da donese dosta našoj ekipi, i nadamo se da će ova sezona doneti njemu dosta kao igraču, ali i nama kao klubu. Marko je kao član U18 reprezentacije Srbije osvojio 2 zlata na evorpskim prvenstvima 2017. u Slovačkoj i 2018. u Letoniji.  

Mladi Pecarski bi trebao da prestavlja jedno od najvećih pojačanja naše ekipe ove seozne. Mladi krilni centar je veliki talenat, a ekipa Borca bi mogla da bude ta koja će mu omogućiti da ima najbolju sezonu u svojoj karijeri. Marko je rođen u Hihonu, jer je njegov otac, poznati košarkaš, Miroslav Pecarski tada nastupao u Španiji za istoimenu ekipu. Kao mlad, pokazao je veliki talenat i ljubav prema igri, ali kao da se i dalje čeka ta sezona u kojoj će pokazati sav taj talenat.

Karijera:

  • 2016 – Mega Leks
  • 2017 – Bayern Munchen II (GER)
  • 2017 – 2019 – Partizan
  • 2019 – 2021 – FMP

Prelaskom u Partizan, očekivanja su bila velika, ali pritisak je odradio svoje, pa je nakon 2 sezone Pecarski pojačao redove FMP-a. Nakon još 2 sezone u ekipi FMP-a gde je bio standardni član i faktor u njihovoj igri, odlučuje se za novi korak u svojoj karijeri i prelazi u redove čačanskog velikana. Marko može da donese dosta našoj ekipi, i nadamo se da će ova sezona doneti njemu dosta kao igraču, ali i nama kao klubu.

Marko je kao član U18 reprezentacije Srbije osvojio 2 zlata na evorpskim prvenstvima 2017. u Slovačkoj i 2018. u Letoniji.

 

KK Borac