Hala kraj Morave

Kapacitet hale je oko 4000 mesta.

Jedan od sinonima za čačansku košarku i sport uopšte, sastavni deo Košarkaškog kluba Borac, zove se Hala Borca kraj Morave ili jednostavno Hala kraj Morave. Predstavlja najveću sportsku halu grada Čačka.

U ovoj dvorani KK Borac igra kao domaćin od kada je završena njena gradnja 1969. godine. Vremenom hala je pretrpela značajne izmene, a poslednje veliko renoviranje završeno je 2009. godine. Kapacitet hale je oko 4000 mesta.

Pored zatvorenog terena, koji ispunjava najviše košarkaške standarde, tribinama sa mestima za sedenje, novinarskom ložom i VIP ložom, hala poseduje i šest svlačionica za sportiste, pres salu, salu za sastanke i određeni broj kancelarija. U okviru hale nalazi se i prostor koji se izdaje pod zakup, kao i lekarska ambulanta, rehabilitacioni centar i teretana za pripremu i oporavak sportista.

Sportski kompleks Hale kraj Morave poseduje i četiri otvorena košarkaška terena. Ovaj „hram“ košarke grada Čačka se odlično uklapa u ambijent reke Zapadne Morave, a nedaleko od hale nalaze se: bazeni, atletske staze i mnogi drugi pomoćni tereni i objekti.

Pošto čačanska košarkaška publika jako dobro poznaje košarku, ne treba ni da čude generacije poštovalaca „kraljice sportova“ koji su prešli preko tribinama ove hale. Treba napomenuti da i danas publika dolazi u velikom broju, čime na pravi način čuvaju tradicija i podržava Košarkaški klub Borac.

Kroz istoriju u ovoj hali su igrali mnogi velikani košarkaške, neki kako kao članovi Borca iz Čačka, a ostali kao članovi mnogobrojnih gostujućih timova.

Pored košarke, hala se koristi i za organizaciju muzičkih koncerata ili drugih kulturno-umetničkih manifestacija.