U okviru 3. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca otputovaće u Bar, gde će se sastati sa domaćim Mornarom-Barsko zlato (subota, 17h, Arena sport 1).

Biće to nova prilika za izabranike Marka Marinovića da upišu prvu pobedu u najkvalitetnijem regionalnom takmičenju. Da podestimo, u prvom okršaju Borac je u triler završnici savladan od strane Igokee u Laktašima (91:89), da bi zatim ovog vikenda doživeo drugi poraz od raspoložene Cedevita Olimpije (76:85).

Aleksa Novaković, krilni igrač Borca, ističe da se ekipa još uvek uigrava, jer je pre početka tekuće sezone u tim stiglo dosta novih igrača, tako da i dalje traje proces njihove adaptacije na novu sredinu.

,,Normalno je za svaku novu ekipu da je potrebno određeno vreme da se uigra i da se sklope sve kockice. Puno novih igrača je stiglo u tim tokom leta, tako da će biti potrebno još neko vreme da se potpuno uigramo. A mogu slobodno da kažem da poprilično radimo na tome. Samo treba biti strpljiv, pa će sve doći na svoje mesto“, započeo je svoje izlaganje košarkaš Borca.

Takođe…

,,Trudimo se da učimo na svojim greškama i da svaki dan, tokom svakog treninga napravimo iskorak. Ukoliko budemo napredovali iz meča u meč, smatram da ćemo imati lepu šansu da ostvarimo sve ovosezonske ciljeve“, dodao je Novaković.

Što se tiče Mornara…

,,Naš naredni protivnik je ovog leta promenio gotovo ceo roster. Treba priznati da je Mornar, barem na papiru, iskusniji tim od nas. Razume se, detaljno smo skautirali rivala, tako da verujem da neće biti puno iznenađenja u narednom susretu“, smatra krilo Borca.

Mnoge ljubitelje košarke u regionu dobrano su iznenadila dva poraza Mornara na startu lige. Zbog toga je naredna utakmica za Barane biti ili ne biti.

,,Baš poput nas, i Mornar je u sezonu ušao nešto sporije. Nema sumnje, tražiće prvu pobedu već u subotu. To naročito dolazi do izražaja jer se utakmica igra u Baru. Ali na nama je da ih u tome sprečimo“, mišljenje je Novakovića.

Međutim…

,,Idemo u Bar da pokušamo da upišemo prvu pobedu u sezoni. Pokušaćemo da onemogućimo Mornar da se oseća lagodno na svom terenu i da igra kako želi. Moramo pružiti maksimum ukoliko želimo da slavimo u narednom susretu“, završio je Aleksa Novaković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography