U 18. kolu ABA lige košarkaši Borca će u dvorani kraj Morave ugostiti kolege iz FMP-a (petak, 20 časova, Arena sport 1).

Biće to drugi duel ove sezone pomenutih timova. Naime, u 5. kolu jadranskog takmičenja Čačani i Beograđani su imali priliku da ogledaju znanje i košarkaško umeće u Železniku. Tada je kao bolji izašao domaći tim, koji je u neizvesnoj završnici slavio rezultatom 93:87.

Ali i pre toga su Borac i FMP imali priliku da se sastanu. Prethodnog leta, u sklopu  priprema za tekuću sezonu, igrale su rečene ekipe čak dva puta. Jednom je bio bolji FMP, koji je pobedio rezultatom 84:74. Zatim je odigran i meč u Železniku, a tada je Borac zahvaljujući savršenom šuterskom izdanju održao čas košarke rivalu, jer je slavio sa ubedljivih 83:112.

Međutim, naredni duel koji će biti odigran u gradu na Moravi je od ogromnog značaja za oba tabora, što je istakao i strateg Borca Marko Marinović, koji ga je nazvao ,,derbijem začelja”.

U ovom momentu, Borac i FMP su prilično slični po ostvarenom skoru. Doduše, ekipa Bojana Đerića je nešto bolja, jer je pet puta slavila, dok je pretrpela 10 poraza. S druge strane, sastav Marka Marinovića je četiri puta bio uspešan, a doživeo je 11 poraza.

Sve u svemu, rezultat predstojećeg susreta mnogo će uticati na sudbinu oba sastava u ABA ligi u periodu koji dolazi.

Piše: Nikola Minović

Foto: FMP