U odloženom meču 9. kola ABA lige košarkaši Borca će se u Zadru sastati sa istoimenim domaćinom (sreda, 19 časova, Arena sport 1).

Kapite Borca Uroš Čarapić kaže da je naredni meč od ogromnog značaja za oba tabora.

,,Nakon što smo završili utakmicu sa Igokeom istu smo odmah arhivirali, a sve misli smo usmerili na teško i veoma važno gostovanje u Zadru. Reč je o odloženom meču koji je davno trebalo da bude odigran. Pripremamo se za put u Hrvatsku, ali i za sam duel, koji će biti od ogromnog značaja kako za Zadar, tako i za nas“, rekao je bek Čačana.

Čarapić smatra da će Borcu biti teško, jer igra drugi meč u kratkom vremenskom razmaku.

,,Biće teško, naročito jer smo nedavno igrali meč protiv Igokee. Nismo navikli ove sezone da igramo u kratkom vremenskom razmaku. To nam je prošle godine bilo uobičajeno, ali sada ne. U tekućoj sezoni po pravilu igramo na sedam dana, ali to nikad nije sigurno, jer su nekoliko puta utakmice odlagane. Bojim se da je sve izgubilo smisao, ovo je neprirodno stanje za nas“, dodao je kapiten Borca.

Uprkos svim nedaćama, Čarapić veruje u opstanak u jadranskoj eliti.

,,Bez obzira na sve, borićemo se do kraja, u to neka svi budu uvereni. Smatram da od svih timova iz donjeg dela tabele ABA lige baš mi imamo najveće šanse za opstanak u takmičenju. Igramo dva puta protiv Zadra, jednom sa Splitom na strani, a takođe sa Cibonom i FMP-om kod kuće. Sve je u našim rukama, pa se nadam da će Borac i sledeće godine biti član ABA lige. Naravno, uz prisustvo čačanske publike“, optimista je Uroš Čarapić.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography