Došao je momenat da se sprovede u delo dugo očekivani zvanični duel Borca sa jednom evroligaškom ekipom. Razume se, reč je o Crvenoj zvezdi, sa kojom će čačanski tim danas u dvorani kraj Morave ogledati košarkaško znanje, umeće i veštinu.

,,Napokon Borac može da se pohvali da će u Čačku odigrati jednu zvaničnu utakmicu protiv ekipe koja nastupa u Evroligi”, rekao je kormilar Marko Marinović.

Iz razumljivih razloga on prepušta ulogu favorita ekipi Saše Obradovića.

,,Nema šta, u susretu koji nas očekuje Crvena zvezda biće apsolutni favorit. Moramo imati u vidu da je Crvena zvezda sastavljena od vrhunskih pojedinaca i da je predvodi odličan trener. Zbog toga će nam biti mnogo teško”, zastao je Marinović kako bi posebno naglasio:

,,Ipak, bilo je dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč Moram da kažem da imamo veliku želju da se u narednom meču prikažemo u najboljem svetlu. Verujem u svoj tim i da ćemo u tome i uspeti”, zaključio je trener Borca Marko Marinović.

Bek Borca Nikola Kočović ističe rešenost tima da se protiv Crvene zvezde pokaže u najboljem mogućem izdanju, baš kao protiv Partizana.

,,Očekuje nas duel sa najkvalitetnijom ekipom u ABA ligi i jedinim našim predstavnikom u Evroligi, što jasno svedoči kakav je izazov pred nama. Ipak, to je za nas veliki motiv da probamo da odigramo što bolju utakmicu i da pokažemo koliko vredimo. Svi smo zdravi, spremni, i jedva čekamo da počne meč. Dobro treniramo, spremamo se najbolje što možemo, a ostaje nada da ćemo uspeti da se na pravi način suprotstavimo Zvezdi“, dodao je Kočović.

Borac će dobrano biti oslabljen pred praznim tribinama hrama košarke kraj Morave.

,,Nema sumnje da bi utakmica sa Zvezdom bila spektakl u Čačku. Ali eto, ove sezone uslovi su drugačiji, igra se bez publike, što je za naš tim otežavajuća okolnost. Svi dobro znaju kakvu atmosferu prave Čačani. Međutim, kako je ostalima, tako je i nama, svi igramo u istim uslovima, tako da nema mesta za previše negodovanja“, završio je Nikola Kočović.

Vredno još jednog pomena jeste da će rečeni duel biti prenošen na glavnom trgu u Čačku putem LED ekrana. Kao što je svima već dobro poznato, utakmica Borac – Crvena zvezda mts počinje u 17 časova.

Piše: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski