Borac je u dobrom ritmu nastavio pripremni period. Nakon što je ne tako davno savladao FMP u Železniku (86:89), ovog puta je sastav koji predvodi Marko Marinović pred solidno popunjenim tribinama dvorane kraj Morave bio domaćin Studentskom centru iz Podgorice.

Iako je naspram sebe imao mlad, talentovan i dokazivanja željan tabor, Borac je opravdao očekivanja svojih navijača, pa je ubedljivo, a čini se i poprilično lako, savladao goste rezultatom 110:93 (27:25; 32:13; 28:21; 23:34).

Stručni štab Čačana posebno može da raduje činjenica da su vodeći igrači u pomenutoj utakmici bili novajlije. Hanter Hejl je postigao 28 poena, Bojan Tomašević 21, a Marko Pecarski 19, dok je njih trojicu sa dvocifrenim učinkom pratio još Duda Sanadze, koji je dodao 18 poena. Nema sumnje, već u dosadašnjem delu priprema novi igrači su jasno stavili do znanja da će u nastupajućoj sezoni biti veoma bitni šrafovi u mašineriji Borca.

Sumirajući utiske sa jučerašnjeg meča, Đorđe Mićić, član stručnog štaba Borca, ističe da godi pobeda protiv kvalitetnog protivnika.

,,Lepo je kada se pobedi. Ali smatram da je prerano stvarati sliku o odnosu snaga. Momci iz Studentskog centra su dosta putovali ovih dana, plus su igrali utakmicu dan pre naše. S druge strane, mi smo još uvek u ranoj fazi priprema i nismo dovoljno uigrali nove košarkaše. Pokušaćemo da u narednom periodu sklopimo sve kockice, tako da je još uvek rano govoriti o snazi ekipe. Ipak, imamo dovoljno vremena za sve”, rekao je Mićić.

Iako pripremne utakmice nemaju rezultatski značaj, ipak prija činjenica da su ostvarene dve pobede.

,,FMP i Studentski centar su izuzetno kvalitetne ekipe. FMP je dobro znan svima, a tim iz Crne Gore je prošle sezone pokazao dominaciju u Drugoj ABA ligi, a za ovu je doveo veoma dobre igrače. Kada se to uzme u obzir, znače nam pobede protiv takvih ekipa”, dodao je član stručnog štaba Borca.

Ipak…

,,Nama fali barem još jedan igrač, možda i dva, a nadam se da ćemo uskoro pronaći prava rešenja. A onda da ceo tim uklopimo na pravi način, pa kada krene ABA liga krajem septembra da budemo potpuno spremni”, kazao je Mićić.

Na meču protiv Studentskog centra, ali i FMP-a, novajlije u timu Borca su pokazali zavidan nivo košarkaškog znanja.

,,Reč je o igračima koji su u bivšim timovima imali zapažene uloge. Pecarskog i Tomaševića dobro poznajemo od ranije, tako da verujem da će se brzo uklopiti. Njih dvojica, uz Hejla, sigurno će se navići vrlo brzo na ulogu koja im je određena u ekipi. Reč je o dobrim momcima i velikim radnicima, tako da neće biti nikakvih problema. A verujem da su to i navijači uvideli u prethodne dve utakmice”, smatra Mićić.

U narednom periodu Borac je planirao niz pripremnih utakmica, što u Srbiji, što van nje. A sve u cilju da se što bolje pripremi za nastupajuću sezonu.

,,U ponedeljak imamo utakmicu protiv Metalca iz Valjeva, a krajem naredne nedelje idemo u Leskovac na jedan turnir. Nakon toga putujemo u Podgoricu, gde ćemo igrati protiv Budućnosti i ponovo protiv Studentskog centra. Tako da ćemo imati veliki broj pripremnih utakmica, jer želimo da tempiramo formu za početak sezone. A naravno i da što bolje uigramo nove igrače”, završio je Đorđe Mićić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski