U okviru 15. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca će se otisnuti put Slovenije, gde će ih u Ljubljani dočekati i ugostiti domaća Cedevita Olimpija (subota, 19:00, Arena sport 2 premium).

Period koji je iza Čačana nije obeležen uspesima. Naime, Borac je doživeo četiri vezana poraza, tako da se ne nalazi u zavidnoj poziciji. Doduše, u ovom momentu Zadar ima isti odnos pobeda i poraza, dok Krka ima pobedu manje, a Split čak dve.

„Period iza nas nismo obeležili na način kao što smo to hteli. Vezali smo nekoliko poraza, što naravno nismo planirali. Ipak, bez obzira na to, nismo klonuli duhom, već nastavljamo da se borimo“, rekao je Đorđe V. Ćurčić.

Već u subotu Borac očekuje novi silan protivnik. Ove sezone Čačani su imali priliku da se sastanu sa Cedevita Olimpijom, a tim Jurice Golemca je slavio u dvorani kraj Morave rezultatom 76:85.

,,Što se tiče Cedevita Olimpije, mogu slobodno da kažem da je to odlična ekipa, koja je projektovana za sam vrh AdmiralBet ABA lige. Kako sezona odmiče, tim iz Ljubljane igra sve bolje i bolje. U svom rosteru ima odlične, iskusne igrače, tako da uspesi našeg narednog protivnika uopšte ne čude“, zastao je Ćurčić, a onda produžio svoje izlaganje.

„Već smo se jednom sastali sa ekipom Cedevita Olimpije, tako da dobro znamo šta nas očekuje na sledećem gostovanju. Spremili smo se koliko smo mogli za narednu utakmicu, jer imamo kadrovskih problema. Moramo da pružimo svoj maksimum u Ljubljani, kako bismo uopšte imali pravo da se nadamo nekom eventualnom iznenađenju“, dodao je mladi igrač Borca.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography