ABA liga tek što je počela, a Borac je već uspeo da ostavi sjajan utisak na sve zaljubljenike u košarku. Niko nije očekivao, osim struke Čačana i igrača, da je moguće pobediti Partizan, i to u Beogradu. Ali eto, to se desilo. Odličnom igrom tokom čitave utakmice Borac je zaslužio da se okiti pobedničkim lovorikama.

Dva boda osvojena u Beogradu ne znače toliko koliko samopouzdanje stečeno u rečenom susretu. Igrači iz grada na Moravi su dokazali svima, a pre svega sebi, da poseduju znanje, kvalitet, snagu da se nose sa najjačim ABA timovima. A to saznanje će debitantu u jadranskom takmičenju zlata vredeti u utakmicama koje dolaze.

Jedan od najzapaženijih aktera minulog susreta bio je Dušan Miletić. Sumirajući utiske iz prestonice on ističe značaj pobede na početku takmičarske sezone.

,,Iza nas je sjajna utakmica u Beogradu. Napravili smo veliki korak napred što se tiče prikazane igre. Ne treba da naglašavam da smo debitanti u ABA ligi, tako da ovaj trijumf nad Partizanom puno znači, jer je to odlična ekipa. Međutim, naša velika želja za pobedom bila je presudna u tom susretu“, rekao je Miletić.

Trijumf je dobarno uticao da poraste samopouzdanje crveno-belog tima.

,,Ne treba puno reči potrošiti kako bi se dokazalo koliko pobeda znači za naš tim. Naravno, i pre tog duela smo verovali u sebe, ali nakon njega samopouzdanje je drastično poraslo. Dobili smo veliki vetar u leđa pred naredne okršaje“, mišljenje je centra Borca.

Sa 10 poena i sedam skokova Miletić je bio među najboljim igračima u Borcu.

,,Moram da budem zadovoljan kako sam odigrao protiv Partizana. Naravno, uvek može i mora bolje. Provukle su mi se neke greške koje u nastavku lige moram da ispravim. ABA liga je odlično takmičenje za napredak igrača, a nadam se da ću iskoristiti priliku koju mi trener Marinović ukazuje“, dodao je Miletić.

Već u nedelju pred Borcem će biti novi silan protivnik, možda i najbolji u ABA ligi. Dakako, reč je o Crvenoj zvezdi, ekipi koja je u prvom kolu deklasirala Cibonu sa 38 poena razlike u sred Zagreba.

,,Imali smo priliku da u pripremnom periodu igramo protiv Crvene zvezde. Tada smo se uverili da je to moćna ekipa. Nema sumnje, biće težak protivnik. Moramo se taktički i fizički dobro pripremiti ako želimo da pružimo adekvatan otpor. Takođe, moramo još bolje skautirati rivala, kako bismo što bolje spremili tu utakmicu“, kazao je igrač Borca.

Očito je da će Borac biti pred brojnim iskušenjima na startu takmičenja, jer je raspored zaista nezgodan.

,,Baš nam je težak raspored na početku ABA lige. Žreb je odlučio da nam u prva tri kola zapadnu protivnici iz samog vrha ABA lige. Reč je o ekipama koje nastupaju u Evroligi i Evrokupu, što dovoljno govori kakvi su to rivali. Neću preterati ako kažem da će svaka utakmica biti kao finale. Ipak, ti dueli biće sjajne provere za naš tim“, zastao je Miletić, a zatim je nastavio.

,,Moram priznati da ove sezone Borac igra daleko manje utakmica nego u prethodne tri godine, ukupno 26, tako da će biti sasvim dovoljno vremena za treninge, skautiranje rivala, detaljnu pripremu svakog meča, saniranje povreda, ali svakako i odmor“, završio je Dušan Miletić.

Piše: Nikola Minović