KK Borac nastavlja da se pojačava pred narednu ABA sezonu. Nakon što su ugovori sklopljeni sa Lautarom Lopezom i Markom Pecarskim, a produženi sa Nemanjom Todorovićem i Dudom Sanadzeom, u tim iz grada na Moravi je stigao još jedan košarkaš.

Reč je o Amerikancu Hanteru Hejlu (24 godine, 192 cm), doskorašnjem igraču ekipe Nelson Giants, koja se takmiči u Nacionalnoj košarkaškoj ligi Novog Zelanda (NZNBL).

On je sklopio ugovor sa Čačanima na godinu dana. Vredno pomena je i to da igra na poziciji beka šutera.

Novi igrač Borca košarkašku karijeru je započeo u srednjoj školi Kalamazoo Central u Mičigenu. Nakon toga pohađao je sledeće koledže: Central Michigan (2015-2016), Grand Valley State (2017-2018), i na kraju Winthrop (2019-2020). Godine 2020. se pojavio na draftu, ali nije draftovan. Dobar deo sezone 2020/2021. proveo je u već pomenutoj ekipi Nelson Giants, sa kojom je potpisao prvi profesionalni ugovor.

Interesantan podatak da je Hanter Hejl na utakmici protiv ekipe Otago Nuggets ubacio protivniku čak 41 poen. Inače, prosečno je u novozelandskoj ligi beležio 26,9 poena.

Da je novi prvotimac Borca ozbiljan igrač, govore podaci da je bio prvi strelac košarkaške lige Novog Zelanda, kao i najbolji kradljivac iste. Takođe, može da se pohvali da je bio član All-Star Five pomenute ostrvske države.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Winthrop University Athletics