Dobro poznato ime srpske košarke ponovo je u Borcu. Razume se, reč je o Iliji Đokoviću (25, 188), organizatoru igre koji je tri godine branio boje čačanskog tima.

On je sklopio dogovor sa upravom kluba po kom će u narednoj sezoni biti član tabora Marka Marinovića.

Nema mesta sumnji, već poprilično silan roster Borca dolaskom Ilije Đokovića samo je dodatno pojačan. On je igrač koji je u dosadašnjem delu karijere nastupao za nekoliko timova koji su trenutno članovi ABA lige, tako da će njegovo znanje stečeno tokom prethodnih godina biti od velikog značaja u sezoni koja počinje ovog vikenda.

Iako u gradu na Moravi mnogi to dobro znaju, nije zgoreg još jednom pomenuti da je Ilija Đoković igrač rodom iz Jagodine. Pored rodnog grada, košarkom se kao mlad bavio i u Požarevcu, gde je proveo dobar deo svog života. Takođe, dve godine je igrao i za mlađe kategorije FMP-a.

Prve seniorske korake napravio je u rodnoj Jagodini, gde je nastupao od 2012. do 2015. godine. Nakon toga godinu dana je ponovo bio član FMP-a, odakle je 2016. godine stigao upravo u Borac. U čačanskom timu je proveo tri veoma uspešne godine. Posle odlaska iz grada na Moravi ponovo mu je destinacija bio FMP, gde je igrao jednu sezonu. Iz Železnika se otisnuo put Splita, za koji je nastupao u minuloj sezoni.

Pored svega, Ilija Đoković može da se pohvali da je branio grb reprezentacije Srbije. Na poziv selektora Aleksandra Saše Đorđevića debitovao je za seniorski nacionalni tim 2019. godine na meču protiv Austrije, a u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Takođe, Đoković je bio član juniorske selekcije Srbije koja je 2014. godine na Evropskom prvenstvu u Turskoj osvojila srebrnu medalju.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography