U 7. kolu AdmiralBet ABA lige sastav Borca će gostovati Studentskom centru u Podgorici (petak, 20h, Arena sport 2).

Biće to drugi susret Čačana sa novajlijama u regionalnoj ligi. Naime, ovog leta, u sklopu priprema za tekuću sezonu, Borac je u dvorani kraj Morave ugostio crnogorski tim. Rezultat je glasio 110:93 (27:25; 32:13; 28:21; 23:34). Iako je reč o prijateljskom okršaju, sama činjenica da je slavio u tom dvoboju može da bude lep podstrek za tim Marka Marinovića.

Jedan od igrača koji nije igrao meč sa Podgoričanima u Čačku jeste Ivan Marinković, košarkaš koji je nešto kasnije stigao u Borac. On ističe da je doneo dobru odluku kada je prelomio da dođe u tim iz grada na Moravi.

,,Zadovoljan sam odlukom da ovog leta dođem u Borac. Naravno, očekujem mnogo više od sebe u ovom momentu, i nadam se boljim partijama. Ali pred nama je dosta posla, tako da verujem da će sve doći na svoje mesto. Siguran sam da ćemo ostvariti sve ciljeve”, započeo je izlaganje Ivan Marinković.

Centar Borca ukratko je analizirao prethodnih šest utakmica koje je klub odigrao u jadranskom takmičenju.

,,Neke utakmice morali smo da odigramo mnogo bolje. Ostvarili smo dve pobede i pretrpeli četiri poraza, tako da ne možemo da budemo do kraja zadovoljni. Naravno, nismo ni nezadovoljni, ali da je moglo bolje, moglo je. Posebno moram da naglasim utakmicu u Zadru, koju smo odigrali daleko ispod svog nivoa. Tu je i meč u Laktašima, koji smo nesrećno izgubili, najviše zbog neiskustva. Što se tiče Partizana i Cedevita Olimpije, to su ekipe koje su, barem u ovom momentu, mnogo kvalitetnije od nas, tako da nije ni bilo realno da ih savladamo”, smatra Marinković.

Sledeći izazov Borac će imati u petak protiv Studentskog centra.

,,Sve prethodne duele ostavljamo iza sebe i okrećemo se narednom rivalu, ekipi Studentskog centra. Lično nisam igrao ovog leta protiv narednog protivnika, ali dobro se pripremamo, tako da verujem da nema puno nepoznanica među timovima. Idemo u Podgoricu da probamo da pobedimo, nema tu mnogo filozofije”, dodao je igrač Čačana.

Što se tiče rivala…

,,Poznajem nekoliko igrača Studentskog centra, kao i trenera, sa kojim sam sarađivao u Kopru, tako da znam njegov sistem rada. Elem, reč je o kvalitetnoj ekipi, koja svakako ima neke svoje ambicije. Ali kao što sam već rekao, mi u Podgoricu idemo sa željom da slavimo”, završio je Ivan Marinković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography