U trećoj četvrtfinalnoj utakmici F8 Roda juniorske lige Srbije ekipa Miloša Pejanovića izašla je na megdan Crvenoj zvezdi mts. Iako je tim iz Beograda slovio za favorita, košarkaši iz Čačka pružili su silan otpor rivalu, naročito u prvih 20 minuta. Ipak, na koncu susreta pobedu je upisao crveno-beli sastav iz prestonice, koji je nakon sjajnog drugog poluvremena slavio rezultatom 81:61 (19:17; 21:20; 26:13; 15:11).

Borac je pružio izuzetno jak otpor u prvoj i drugoj četvrtini. Igrali su mladi Čačani prilično hrabro i borbeno, što je, uostalom, i rezultat pokazivao.

Nakon 20 minuta silne borbe Crvena zvezda je na veliki odmor otišla sa svega tri poena suficita (40:37). Upravo zbog toga je Borac imao čemu da se nada u nastavku susreta.

Međutim, po povratku timova iz svlačionica Crvena zvezda je krenula munjevito, pa je vezala 10 poena, koji su je odveli na dvocifrenu razliku (49:37). Čekala se reakcija Borca. Pokušali su momci u crvenim dresovima šutem sa distance da nešto promene. Ali prosto rečeno, rival je igrao prilično dobro, pa je sve vreme držao Čačane na dvocifrenoj distanci. Čak je pred sam kraj trećeg dela igre Crvena zvezda pobegla na +16 (66:50). Bilo je očito da tim iz Beograda drži sve konce igre u svojim rukama.

Nakon nekoliko promašaja na obe strane igrači Borca uspeli su da vežu sedam poena preko Nikolića i starijeg Ćurčića. Tako su smanjili zaostatak na jednu cifru (66:58), što im je ulivalo samopouzdanje da mogu da dođu do promene. Kao što je Borac bio u šuterskoj krizi početkom treće, tako je Crvena zvezda bila u istoj situaciji u četvrtoj četvrtini. Tek je Šaranović polovinom poslednje četvrtine prekinuo sušu svoje ekipe. Od tog momenta Crvena zvezda je ponovo ušla u dobar ritam, dodala je gas, pa je otišla na +11 (72:61). Trener Pejanović pokušao je da prekine nalet rivala tajm autom. Ali manjak koncentracije igrača Borca u bitnim momentima meča dobrano su olakšali posao protivniku. Pametnom i strpljivom igrom u završnici susreta Crvena zvezda je uspela da opravda ulogu favorita i da se plasira u polufinale. Što se tiče Borca, uprkos porazu, mladi Čačani su pokazali da imaju snagu i volju da se bore protiv favorizovanih timova, što će im puno značiti u sezonama koje dolaze.

Crvena zvezda mts: Vukas 7, Manojlović, Radaković 12, Gačić, Mihailović 3, Pavlović 2, Šaranović 16, Topić 2, Matović 17, Topalović 1, Radojević, Branković 21.

Borac: Ćurčić 11, Mikavica, Kaplarević, Zlatanović 6, Veljović 3, Nikolić 16, Andrić 2, Bačarević 11, Maričić 2, Ćurčić 10, Pantelić, Janković.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography