Za mlađe selekcije Borca, tačnije juniorski i kadetski tim, tekuća kalendarska godina završava se u pobedničkom duhu.

Naime, juniorski sastav kluba iz grada na Moravi je u devet odigranih mečeva zabeležio isti broj pobeda. Zbog odličnog učinka, na kom bi mu pozavideo svaki protivnik, Borac se, uz Crvenu zvezdu mts, nalazi na čelu Roda juniorske lige Srbije.

Trener juniorske selekcije Miloš Pejanović smatra da Borac obiluje mladim i talentovanim igračima.

,,Što se tiče ovog dela sezone, mogu da budem veoma zadovoljan, ne samo činjenicom da imamo devet pobeda i da smo bez poraza, nego što je još bitnije da se deca razvijaju u željenom pravcu i da sve ide po utvrđenom planu. A još više sam zadovoljan što je ekipa mlađa od ostalih konkurenata. Imamo čak pet kadeta sa zapaženim ulogama u juniorskom timu. To je, ujedno, dobra priprema tih košarkaša za sledeću sezonu. A činjenica da kadetska ekipa igra dobro i da je takođe bez poraza daje nam za pravo da budemo ponosni na svu tu decu. Takođe, verujem da smo kao klub na pravom putu da u skorije vreme seniorski tim čine deca iz naše škole košarke“, rekao je Miloš Pejanović.

Što se tiče kadetskog tima, on ni malo ne zaostaje za starijom selekcijom. Elem, na osam utakmica upisao je isto toliko trijumfa, pa u ovom momentu suvereno vlada Triglav kadetskom ligom Srbije.

Kormilar kadetskog tima Vladimir Zlatanović veruje da će dobar deo mladih košarkaša biti kadar da obuče dres prvog tima Borca.

,,Kadetska selekcija, kojoj su priključena i dva pionira, sigurno će u narednim godinama stvoriti igrače koji će biti sposobni da budu deo prvog tima. To mogu odgovorno da tvrdim, jer momci zaista dobro treniraju, kako kolektivno, tako i individualno. Svaki slobodan trenutak koristimo za individualni napredak svakog igrača. Doduše, svi oni su redovni đaci, tako da pored obaveza u klubu, moraju da se pozabave i školom. Zbog napornog rada siguran sam da će deca napredovati kako vreme bude odmicalo. To je nama prioritet. A da stvar bude još bolja, na sve to se nadovezalo i osam pobeda, a bez poraza. Naravno, rezultati nam nisu primarni, već napredak igrača. Nastavićemo tako da radimo i u budućnosti, a to će doneti mnogo dobrobiti, kako igračima, tako i klubu“, kazao je Vladimir Zlatanović.

Veliku pomoć mlađim selekcijama Borca pružio je kondicioni trener Stefan Poledica, koji se u pripremnom periodu za ovu sezonu priključio čačanskom timu i nesebično pružio ogromnu pomoć kako bi fizička spremnost igrača bila na zavidnom nivou.

,,Na prvom mestu želim da iskažem veliko zadovoljstvo što sam dobio poziv da sarađujem sa trenerima Vladimirom Zlatanovićem i Milošem Pejanovićem. Još od kada smo započeli pripreme krajem jula, pa eto sve do danas smatram da imamo odličnu komunikaciju, kao i ogromnu obostranu podršku. A sve to je donelo dobre rezultate. Moram da istaknem i to da sam veoma zadovoljan napretkom svih igrača, kao i njihovim odnosom prema radu. Većina momaka nije imala priliku do sad da radi na tim korektivnim stvarima koja se tiču njihovog tela. Tako da je to dodatan plus za sve njih. Zbog svega rečenog, verujem da kako vreme bude odmicalo da će juniorski i kadetski timovi biti sve bolji. Ulažemo ogroman trud, koji će se isplatiti onda kada to bude najpotrebnije“, istakao je Stefan Poledica.

Naravno, ne treba zaboraviti ni Raška Bojića, kordinatora mlađih selekcija KK Borac, kao i Vuka Obradovića, člana stručnog štaba juniorskog i kadetskog tima. I njihov doprinos uspesima mlađih selekcija Borca je nemerljiv.

Tekst i foto: Nikola Minović