U okviru 15. kola Triglav kadetske lige Srbije ekipa koju sa klupe predvodi Vladimir Zlatanović otišla je u Kragujevac, gde je dočekana od strane domaćeg Radničkog. Baš kao što je bilo i očekivano, mladi Čačani su opravdali ulogu favorita, pa su se sa gostovanja vratili ovenčani lovorikama. Što se tiče rezultata, on je glasio 59:71 (12:22; 13:23; 17:17; 17:9).

Kako se na kraju ispostavilo, Borac je meč rešio već u prvih 20 minuta. U tom delu igre Čačani su stekli dvocifreni kapital, koji su iskusno znali da sačuvaju do konca susreta. Doduše, u drugom poluvremenu Radnički se probudio, pa je uspeo da pokaže zube gostima. Ali jedini efekat bolje igre domaćina bio je taj što je smanjio zaostatak, i tako sačuvao obraz.

Posle 13 odigranih utakmica tim Vladimira Zlatanovića i dalje ne zna za gorčinu poraza. Zbog toga, potpuno zasluženo, sve ostale timove gleda gordo sa vrha tabele.

Ubedljivo najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Matija Milošević sa 21 postignutim poenom, a imao je i 10 skokova. Sa dvocifrenim učinkom kod Borca bio je još samo Đorđe M. Ćurčić, koji je ubacio 12 poena.

SPD Radnički d.o.o.: Cvetković 5, Filipović 18, Stajić 7, Bugarčić 4, Vasilić 9, Janković 2, Denović 5, Stanković 2, Urošević, Valčić, Durutović 4, Jovanović 3.

Borac: Ćurčić 12, Bugarčić, Simović 3, Erić 3, Vasilijević, Nikolić 6, Ivković 9, Milošević 21, Radović 7, Popović 9, Tatić, Stojić 1.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography