U 14. kolu Triglav kadetske lige Srbije tabor Vladimira Zlatanovića ugostio je na domaćem parketu vršnjake iz Sloge. Razume se, tim iz grada na Moravi je opravdao ulogu apsolutnog favorita, pa je meč ubeljivo završio u svoju korist, a skor je glasio 105:66 (32:15; 20:25; 26:13; 27:13).

Već od prvog dela utakmice domaćin je zaigrao na visokom nivou. Doduše, od tima renomea poput Bočevog ništa manje se nije ni očekivalo. Istina, u prvih pet minuta igrači Sloge su uspevali da pruže dostojan otpor rivalu, pa je rezultat mahom bio poravnat, ili je pak Borac vodio minimalnom prednošću. Ali je onda čačanski tim dodao gas, pa je munjevito napravio seriju i došao do prednosti od devet poena (17:8). Sloga je pokušala da vrati stvari u pređašnje stanje, ali Čačani nisu posustali, već su do isteka prvog kvartala došli do dvocifrene prednosti (26:13).

Nakon kratkog odmora, Borac je nastavio da radi dobar posao. Iz napada u napad povećavao je svoj prednost, da bi u 13. minutu došao do maksimalnih +19 (38:19). Čekala se reakcija Sloge. Ubrzo je do nje i došlo. Kraljevčani su vezali nekoliko dobrih rešenja u fazi napada, pa su značajno smanjili deficit. Ali taman kada se učinilo da gosti mogu do poravnanja, Borac je skupio svoje redova, pa je do odlaska na veliki odmor vratio prednost od dve cifre.

Po povratku timova iz svlačionica, tim Vladimira Zlatanovića je produžio da rešeta koš Sloge pa je u 23. minutu došao do najvećih +23 (63:40). Od tog šoka Sloga nije uspela da se oporavi. Doduše, pokušavala je ekipa iz Kraljeva na sve načine da se vrati u meč, ali prosto nije imala šanse protiv raspoloženih Čačana, koji su do kraja trećeg dela igre došli do kapitala od 25 poena (78:53).

Poslednji deo utakmice bio je stvar čiste rutine. Borac je za 30 minuta košarke stekao gotovo nedostižno vođstvo, koje Sloga, uprkos želji, nije mogla da stigne. A da stvar bude gora po goste, Borac nije nameravao da stane, već je nastavio da puni protivnički koš. Pred kraj utakmice čak je prebacio 100 poena, a došao je i do kote 39 (105:66). Sve u svemu, utakmica u dvorani kraj Morave bila je još jedna demonstracija sile kadetskog tima Borca, koji je vezao 11.pobedu, tako da je i dalje bez poraza.

Borac: Ćurčić 13, Bugarčić 10, Simović, Erić 10, Vasilijević 14, Nikolić 11, Ivković 4, Milošević 12, Radović 2, Popović 9, Tatić 16, Stojić 4.

Sloga: Jordović 4, Stančević 7, Jovanović 2, Simović 8, Ilić 4, Kuvekalović 16, Spasojević 11, Stojanović, Gvozdenović, Sejat 14, Popović, Andrić.

Tekst i foto: Nikola Minović