Kadeti Borca nastavili su sa impresivnim partijama u Triglav kadetskoj ligi Srbije. Nova žrtva tima Miloša Pejanovića bio je novosadski Star, koji je poražen rezultatom 51:103 (16:24; 8:21; 13:35; 14:23).

Već u prvom delu igre Čačani su se nametnuli kao vodeći tim, dok su u drugom kvartalu stekli značajnu prednost, koja je pokazivala u kom smeru će se kretati susret. Nakon velikog odmora mladi igrači Borca odigrali su još dominantnije, pa je otklonjen i poslednji tračak sumnje ko će na kraju slaviti. Na koncu susreta, tabor Miloša Pejanovića je na svoj konto proknjižio trijumf sa čak 52 poena suficita.

Bio je ovo 13. vezani trijumf Čačana u prvenstvu. Za to vreme nisu zabeležili  nijedan poraz. Zbog očite dominacije Borac suvereno vlada kadetskim takmičenjem.

Pomoćni trener u stručnom štabu Borca Vuk Obradović nakon meča ističe da tim ima najviše ambicije ove sezone, što pokazuje u svakom meču.

,,Čestitam momcima na sjajnoj igri. Kontrolisali smo duel svih 40 minuta. Igrali smo čvrstu odbranu i pokazali smo po kom modelu želimo da nastupamo. Snaga protivnika i njegov položaj na tabeli ne treba da utiče na nas, već svaki put moramo igrati na najvišem nivou. Odlično radimo, treniramo redovno, i preko ovih utakmica se spremamo za najbitniji deo sezone, a to je završni turnir. Imamo veliku želju da ovu takmičarsku godinu, koja je već sad veoma uspešna, krunišemo medaljom“, rekao je Vuk Obradović.

U narednom kolu Borac će na svom parketu ugostiti kraljevačku Slogu. Taj meč je na programu u subotu 23. januara.

Star: Visnić, Čičić 9, Kovijanić 7, Mandić 12, Bošnjaković 5, Šapić 2, Šljuka 6, Acanski 2, Vajagić 2, Ristić, Plisnić 4, Egeljić 2.

Borac: Lazović 2, Mikavica 11, Radojičić 15, Vasilijević 7, Veljović 7, Nikolić 3, Andrić 17, Ćurčić 17, Trifunović, Popović 14, Bralović, Janković 10.

Tekst i foto: Nikola Minović