Nakon gotovo dva meseca temeljnih priprema došao je momenat da Košarkaški klub Borac po drugi put u svojoj bogatoj istoriji nastupi u ABA ligi.

Prvu prepreku crveno-beli tabor će imati u Laktašima, gde će gostovati domaćoj Igokei (subota, 17h, Arena sport 2).

Inače, Borac će u novu ABA sezonu ući sa dobrano izmenjenim sastavom u odnosu na prošlu takmičarsku godinu.

Da podsetimo, na kraju prošle sezone klub su napustili brojni igrači, pa je stručni štab bio prinuđen da sklopi novi roster. Ali tokom leta odrađen je odličan posao, tako da će Marko Marinović na raspolaganju imati poprilično silan tim.

Ekipu iz grada na Moravi na terenu će voditi kapiten Uroš Čarapić, a pored njega grb Borca će braniti Đorđe V. Ćurčić, Hanter Hejl, Ilija Đoković, Duda Sanadze, Radovan Đoković, Lautaro Lopez, Bojan Tomašević, Marko Pecarski, Ivan Marinković, Aleksa Novaković, Sava Lešić, Nemanja Todorović, Stefan Janković.

Što se tiče stručnog štaba, pored kormilara Marka Marinovića tu su još Miroslav Milić i Đorđe Mićić, pomoćni treneri, kondicioni trener Darko Bogićević Luis, fizioterapeut Đorđe Milošević, kao i tim menadžer Matija Pantović.

Sumirajući utiske iz pripremnog perioda, strateg prvog tima Marko Marinović smatra da je ovog leta urađen solidan posao.

,,Moram da istaknem da smo dobro radili ovog leta. Rano smo krenuli sa pripremama kako bismo se na što bolji način spremili za novu ABA sezonu. Kad podvučem crtu, zadovoljan sam urađenim poslom. Istina, u poslednje vreme imali smo probelema zbog korone, tako da nismo bili kompletni. Ali svi su se oporavili, tako da spremno čekamo početak takmičenja“, rekao je Marinović.

Tokom leta Borac je odigrao sedam utakmica. Šest puta je slavio, dok je jednom pretrpeo poraz.

,,Krivo mi je što nismo odigrali više utakmica. Ali zbog bolesti smo bili primorani da otkažemo nekoliko duela. Bilo je zakazano 10 mečeva, ali nismo sve uspeli da realizujemo. U suštini, zadovoljni smo urađenim”, dodao je Marinović.

Borac je sastavio tim vredan poštovanja, tako da bez problema može biti najprijatnije iznenađenje u regionalnoj ligi.

,,Ovo je novi tim Borca. Smatram da smo sposobni da napravimo korak više u odnosu na prethodnu sezonu. Prošle sezone smo se borili za opstanak, ali ove godine želimo da nešto malo više. A to znači barem nekoliko pobeda više nego pre“, kazao je trener Borca.

Utakmicu broj jedan Borac će odigrati protiv iskusne i kvalitetne Igokee, koju je prošle sezone umalo pobedio u Laktašima.

,,Igokea je veliki favorit na svom parketu. Ima odličnu ekipu, ali to nije ništa novo. Tim trenera Dragana Bajića godinama se nalazi u samom vrhu ABA lige. Nema sumnje, domaćin ima ogromnu prednost u Laktašima, ali mi ne nameravamo da se predamo. Spremno ćemo čekati trenutak, a ako nam se ukaže povoljna šansa, mi ćemo je svakako iskoristiti“, mišljenje je Marinovića.

Sve ljubitelje košarke u gradu na Moravi može da obraduje činjenica da će ove sezone, kako stvari stoje, biti dozvoljeno prisustvo publike. To će biti velika prednost za Borac, u to nema sumnje.

,,Iskreno se nadam da će u sezoni koja počinje publika biti naš šesti igrač. Prošle godine bili smo lišeni pomoći navijača, ali verujem da ćemo ove sezone u dvorani kraj Morave ostvariti nekoliko pobeda više, baš zahvaljujući njima“, zaključio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography