Pred kraj prošle košarkaške sezone, odnosno neposredno pre starta Superlige Srbije, trener Borca Marko Marinović je prvom timu priključio pet kadetskih igrača, na oduševljenje mnogih zaljubljenika u košarku u gradu na Moravi. Taj potez statega Čačana pokazao se kao pun pogodak, jer na taj način odgovorno misli o budućnosti kluba!

Jedan od te petorice mladih i izuzetno talentovanih košarkaša je i Luka Andrić. Momak iz Vrnjačke Banje pre godinu dana je stigao u Borac, u kadetski tim Miloša Pejanovića, i vrlo brzo se pokazao na delu.

,,Iskreno, mislim da bolju odluku nisam mogao da donesem. Kada sumiram utiske nisam ni mogao da zamislim da ću jednog dana postati kadetski šampion Srbije, paralelno igrati juniorsku ligu i debitovati za prvi tim, a sve to kao šesnaestogodišnjak”, rekao je košarkaš Borca.

Luka Andrić je bio deo tima koji je ostvario veliki uspeh – osvajanje Triglav kadetske lige Srbije.

,,Sigurno da je to moj najveći uspeh, pored debija za prvi tim. Uh, šta reći. Pamtiću sigurno prošlu sezonu ceo svoj život. Svi su pred početak lige mislili da nećemo biti konkurenti za borbu za vrh tabele. Samo smo mi verovali u sebe i ono što radimo. Kada je počelo prvenstvo nagovestili smo da ćemo itekako biti konkurenti u borbi za vrh tabele. Završili smo na polusezoni kao prvoplasirana ekipa, bez poraza. Vezali smo 17 pobeda i samim tim obezbedili prvo mesto na kraju regularnog dela sezone. Onda se desio nagli pad forme, gde smo izgubili tri utakmice pred kraj. Ipak, kao prvoplasirani klub dobili smo domaćinstvo za organizaciju finalnog turnira. Tada se cela sezona svela na tri utakmice. Dali smo sve od sebe i potpuno zasluzeno osvojili zlatnu medalju”, kazao je Andrić.

Posle uspeha sa kadetskim timom, usledilo je debitovanje za prvi tim.

,,Kao kruna na sve što sam već rekao dobio sam poziv da budem deo seniorske ekipe za Superligu. To je za mene bio neverovatan podvig i veliki podstrek da se što više trudim i da dajem sve od sebe na terenu. Tako da sam zahvalan treneru Marinoviću na tome”, dodao je Andrić.

Saveti koje dobija od trenera Pejanovića i Marinovića puno znači mladom košarkašu Borca.

,,Itekako mislim da mi koriste sve sugestije od trenera. Imam njihovu veliku podršku, kao i od svih ljudi u klubu. A na meni je da ih slušam i vredno treniram”, smatra košarkaš crveno-belog tabora.

Luka Andrić je bio jedan od nekolicine igrača koji se već prvog dana pojavio na pripremama prvog tima za narednu ABA sezonu.

,,Moram da kažem da sam odlično prihvaćen od strane trenera Marinovića, stručnog štaba, ali i svih saigrača. Još u februaru sam priključen prvom timu, tako da mi je sve poznato”, izjavio je prvotimac Borca.

Pored obaveza u seniorskom sastavu, pred Andrićem su izazovi i u juniorskoj ekipi, koja će pokušati da ponovi uspeh kadetskog tima. Da podsetimo, većina igrača koja je osvojila lane šampionsko zvanje, biće deo juniorske selekcije u sezoni koja dolazi.

,,Iskreno, mislim da možemo da ponovimo uspeh koji smo ostvarili prošle sezone. Siguran sam da ćemo biti u borbi za jednu od medalja sledeće sezone”, završio je Luka Andrić.

Tekst i foto: Nikola Minović