Kao što je više nego dobro poznato, zbog pandemije virusa covid-19, već gotovo tri nedelje obustavljena su sva sportska dešavanja u svetu, pa tako i u Srbiji.

U cilju zaštite članova i radnika kluba, ali i svih ljubitelja košarke koji će nakon okončanja vanrednog stanja nastaviti da posećuju dvoranu kraj Morave, KK Borac je preduzeo sve mere zaštite.

,,U skladu sa trenutnom situacijom, preduzeli smo odgovarajuće mere u cilju zaštite zdravlja svih nas. Zbog toga smo, a u saradnji sa Društvom za ekološku i sanitarnu zaštitu ,,Visan“ D.O.O. 27. i 28. marta obavili zadimljavanje i prskanje hale, službenih prostorija, svlačionica, teretane… Zbog toga bih se zahvalio Visanu i gospodinu Ćurčiću na dobroj volji i ovoj nesebičnoj pomoći, koja ide u prilog i na korist svima. Takođe, moram da se zahvalim i gradu Čačku i svim sponzorima na dosadašnjoj velikoj pomoći. Takođe, hvala i raznim dobavljačima, jer imaju razumevanja u ovom teškom trenutku po sve nas“, reči su Marka Ivanovića, direktora Borca.

Iako je sve stalo na sportskom planu, u klubu željno iščekuju kada će pasti odluka o sudbini Borca u ABA takmičenju.

,,U skladu sa uredbama države, sve je u stanju mirovanja. Igrači i treneri su na dopustu, a svi nestrpljivo čekamo kada će se rešiti pitanje da li će sezona biti nastavljena ili ne. Postoje brojni predlozi raznih klubova, a mi pažnju usmeravamo na to šta će da kaže rukovodstvo ABA lige“, kazao je Ivanović, još dodavši.

,,Što se nas tiče, smatramo da bi bilo najpoštenije da Borac i Split, kao drugoplasirana ekipa ABA 2 lige i bivši prvak Evrope, zaslužuju da uđu u najelitnije jadransko takmičenje. Svojim partijama pokazali smo dominaciju u Drugoj ABA ligi, tako da zaslužujemo prelazak u viši rang. Ipak, odluku će doneti čelnici takmičenja, nadam se u najskorije vreme. Mi spremno iščekujemo odluku o sudbini sezone. Doduše, u ovom trenutku najvažnije je voditi brigu o zdravlju građana. Ali voleli bismo da znamo na čemu smo i da li će takmičenje biti nastavljeno, pa da se, u skladu sa tim, i organizujemo“.

Ivanović je posebno naglasio:

,,Kada sve ovo prođe, želja nam je da sa svojim navijačima proslavimo velike uspehe koje je prvi tim zabeležio ove sezone“, završio je Marko Ivanović.

Tekst i foto: Nikola Minović