Poslednji meč 20. kola AdmiralBet ABA lige rezervisan je za okršaj čačanskog Borca i podgoričkog Studentskog centra (ponedeljak, 18h, dvorana kraj Morave).

Strateg tima Marko Marinović smatra da je iza Borca dobar period, u kom je zabeležio dve zlata vredne pobede.

,,U prethodnom periodu uspeli smo da presaberemo redove i da oporavimo igrače koji su bili odsutni zbog bolesti i povreda. Zahvaljujući tome smo kvalitetno trenirali, a iz tog rada su usledile dve važne pobede. Istina, poraženi smo nakon toga od Partizana, ali smo ipak odigrali solidnu utakmicu. Imali smo svoje šanse na tom meču, ali ih nismo iskoristili. Doduše, na tom duelu nas je ponovo zadesio veliki peh, jer se povredio Sava Lešić. Tako smo ostali bez jednog izuzetno važnog igrača“, kazao je trener Borca.

Sledi duel sa Studentskim centrom, u kom će Borac tražiti novu, ukupno sedmu pobedu u ligi.

,,Protivnika poznajemo poprilično dobro. Reč je o odličnoj ekipi, koju dobro vodi trener Žakelj. U rosteru tima iz Podgorice nalaze se kvalitetni stranci, koji prave veliku razliku na parketu. Naravno, tu je i Kamenjaš, koji je ove godine poprilično popravio svoju igru, tako da je ostvario vidan napredak i igra fenomenalno. Neko bi rekao da je Studentski centar veliko iznenađenje ABA lige, ali i nije, jer je bilo očigledno još pre početka sezone da je tim stvoren za značajne uspehe“, rekao je Marinović.

Naravno, Borac je spreman za ovaj izazov.

,,Nema sumnje, pred nama je teška utakmica. Ali imali smo dovoljno vremena da dobro treniramo i spremimo se za ono što nam sledi“, zastao je Marinović, kako bi posebno naglasio.

,,Nadam se da je publika prepoznala trud koji ulažemo i da će i ovog puta dvorana biti dobro popunjena. To će biti od velike važnosti za nas. Siguran sam da utakmicu protiv Zadra ne bi mogli da pobedimo da nije bila vatrena podrška. Zbog toga pozivam Čačane da i ovog puta dođu u velikom broju da nam pomognu da ostvarimo novu pobedu. Oni su nam važan saveznik“, zaključio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography