Kada se pogleda unazad, iza prvog tima KK Borac je zaista uspešnih mesec dana, koliko ukupno traju pripreme.

Za to vreme stvoren je tim za nove podvige. Vredno podsećanja je da su u tabor Marka Marinovića ovog leta stigli Marko Pecarski, Hanter Hejl, Bojan Tomašević, a nedavno i Ivan Marinković. Ako njima pridodamo Lautara Lopeza, koji je ugovor potpisao početkom leta, kao i stare igrače, napravljen je tim vredan poštovanja.

Takođe, ništa manje značajno je i to da je Borac u dosadašnjim pripremnim utakmicama ostvario tri pobede u isto toliko mečeva. Prvo je u Železniku slavio protiv domaćeg FMP-a (86:89), zatim je u dvorani kraj Morave savladao Studentski centar (110:93), a nedavno je pobeda ostvarena i nad Metalcem (89:94). Sve u svemu, rezultati vredni poštovanja!

Marko Marinović, kormilar Čačana, ističe da je dolaskom Ivana Marinkovića roster gotovo kompletan.

,,Krenuli smo nešto ranije sa pripremama, jer nam je bilo potrebno izvesno vreme da se prikupimo. Sada smo gotovo kompletni. Istina, u dosadašnjim mečevima nismo bili do kraja kompletni, ali se nadam da ćemo uskoro biti, čim nam se priključi Marinković“, rekao je Marinović.

Međutim…

,,Ostavljam kao mogućnost da ćemo dovesti još nekog igrača, ako nam se za to ukaže prilika. Ali već sad imamo dobar roster“, dodao je trener Borca.

Dolaskom u Borac Ivan Marinković je značajno pojačao centarsku poziciju tima.

,,Ivan Marinković je jedan od najiskusnijih centara u ABA ligi. Nadam se da će biti jedan od naših najboljih igrača u predstojećoj sezoni. Takođe, očekujem da će uspeti da se vrati u formu po kojoj je bio prepoznatljiv u prethodnim godinama i da će nam pomoći da napravimo korak unapred u novoj ABA sezoni“, smatra Marinović.

Iza Borca je niz dobrih i kvalitetnih pripremnih okršaja.

,,Utakmice su pokazale određene dobre stvari. Ali daleko od toga da smo u pravoj formi. Imamo na raspolaganju 25 dana do početka prvenstva, tako da verujem da ćemo tek krajem septembra biti na pravom nivou“, kazao je strateg Čačana.

Novi košarkaši u dresu Borca dobro su se snašli u crveno-belom taboru.

,,Oni su mnogo talentovani igrači, što su pokazali ne samo nama u stručnom štabu, već i publici. Ali daleko od toga da su dostigli svoj maksimum. Verujem da će iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan sve više napredovati i da će pokazati svoju pravu vrednost. Ali to svakako važi za sve nas u timu“, istakao je Marinović.

Već u petak Borac očekuje novi izazov. Naime, u Leskovcu će biti realizovan turnir, a prvi rival Borcu biće ekipa Vršca.

,,Iskreno, nemam puno informacija o Vršcu, osim što znam da je Đokić trener ekipe. Ali verujem da će nam turnir u Leskovcu dobro poslužiti u sklopu priprema. Odlučili smo se da ovog leta odigramo dosta pripremnih utakmica, jer želimo da kroz te duele uđemo fizički i takmičarski u dobar ritam“, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography