KK Borac nastavlja u paklenom ritmu takmičenje u AdmiralBet ABA ligi. Nakon izuzetno važne utakmice u Čačku protiv Mega Basketa, koju je tim Marka Marinovića rešio u svoju korist (80:68), sledi gostovanje u Zadru, u okviru 5. kola jadranske lige.

Uprkos činjenici da ovaj susret Borac dočekuje u odličnom ritmu, sa dva vezana trijumfa, na gostovanju u Zadru mu neće biti ni malo lako. Prvi razlog ove tvrdnje jeste domaća publika, koju poput Čačana već decenijama krasi frenetično navijanje. S druge strane, Zadar je u dosadašnjem delu takmičenja pretrpeo četiri poraza. Upravo zbog toga je naredni meč biti ili ne biti za tim iz Dalmacije.

Strateg Borca Marko Marinović ukratko je sumirao prethodni period.

,,Iza nas su dve dobre utakmice, u kojima smo pokazali zavidan nivo košarkaškog znanja. Ali ne želimo i ne smemo da se zadovoljavamo samo sa dva trijumfa. Liga je duga, ima još 22 kola do kraja, tako da još uvek ništa konkretno nismo uradili“, rekao je trener Čačana.

Takođe, još je dodao.

,,Željno iščekujemo sledeću utakmicu, jer se nalazimo u dobrom ritmu. Cilj nam je da u Zadru pokažemo da nismo slučajno savladali Mornar i Mega Basket“, kazao je Marinović.

Trener prvog tima Borca dotakao se malo i narednog rivala.

,,Uvek je teško igrati u Zadru, to je jedno od težih gostovanja. Zadar je bio poznat i u bivšoj Jugoslaviji kao nezgodan teren. Prošle godine nas je dva puta pobedio, tako da nas samo taj podatak upozorava. Zbog činjenice da je doživeo četiri poraza Zadar će sigurno tražiti šansu da prvi put slavi“, smatra kormilar Čačana.

Bez obzira na sve, Borac u Zadar ide po novu pobedu.

,,Imamo svoje adute, tako da nećemo otići u Zadar sa belom zastavom. Želimo da odigramo čvrstu i dobru utakmicu, tako da se nadam da ćemo se sa gostovanja vratiti zadovoljni“, zaključio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography