U subotu veče košarkaši Borca opravdali su ulogu apsolutnog favorita, jer su pred svojim navijačima savladali Napredak JKP iz Aleksinca rezultatom 85:73.

Uprkos prednosti od dve cifre, do trijumfa Borac nije došao ni malo lako. Gosti su se držali dobrih 30 minuta, a za to vreme su prilično namučili igrače iz Čačka. Ipak, na kraju je kvalitet Borca presudio, pa je tim Marka Marinovića upisao novu, osmu pobedu u KLS – u. Na taj način je ostao jedini sastav bez poraza u domaćem takmičenju.

Marko Marinović ističe da je najbitnije to što je Borac ponovo slavio kod kuće.

,,Nismo imali dobar početak, gde smo zbog loše koncentracije ispustili priliku da utakmicu ranije rešimo u svoju korist. Naravno, za to je kriv i protivnik, koji je odigrao odlično. Čestitam Napretku na velikoj borbi i poželeo bih mu svu sreću u nastavku takmičenja. Za nas je važno da smo ponovo odbranili domaći parket. Takođe, zahvalio bih se OK Borac, čije su odbojkašice došle u zaista velikom broju i podržale nas u ovom meču. Razume se, još jednom hvala svim vernim navijačima“, izjavio je kormilar Borca.

Mladi i talentovani igrač Čačana Adi Alikadić naglašava da je Napredak iznenadio dobrim otporom u dvorani kraj Morave.

,,Neočekivano teška utakmica za nas protiv Napretka. Ali kada se igra na svaka tri dana mora se u utakmicu ući maksimalno koncentrisano. Uprkos svemu, na kraju smo ipak uspeli da pobedimo solidnom razlikom. Zahvaljujem se publici koja je ponovo došla u velikom broju, a saigračima čestitam na novoj zasluženoj pobedi”, rekao je Alikadić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča