Košarkaši Borca doživeli su drugi vezani poraz u regionalnoj ligi. Bolji od igrača iz Čačka bili su momci koji nose dres FMP-a, a rezultat u korist domaćina je glasio 90:82 (19:25; 18:20; 25:14; 28:23).

A nije delovalo da će domaćin da slavi. Barem ne u prvom poluvremenu, kada je Borac igrao zaista dobro. Čačane je odlično služio šut za tri poena, pa su na veliki odmor otišli sa plus osam, a početkom trećeg dela došli su i do najvećih +13 (39:52).

Ali onda je usledio šok. FMP je znao da uzvrati na pravi način. Prvo je anulirao zaostatak, da bi zatim prešao u ofanzivu. Iz napada u napad povećavao se kapital domaćina, pa je meč sigurno priveo kraju.

Sumirajući utakmicu u Železniku, Marko Marinović kaže da je presudan bio treći deo meča.

,,Odigrali smo dobro prvo poluvreme, ali početkom treće četvrtine nismo uspeli da odgovorimo na agresivnost FMP-a. Nismo zadržali nivo igre iz prvog poluvremena. FMP je u drugih 20 minuta odigrao prepoznatljivo dobro, nije se predao ni jedne sekunde, pa je na kraju zasluženo slavio. Želim protivniku svu sreću u nastavku sezone, da ostvare ambiciju koju su zacrtali i da budu zdravi”, rekao je trener Borca.

Borac je i ovog puta bio oslabljen, jer nije moglo da nastupi nekoliko važnih igrača.

,,Bili smo oslabljeni, ali ne smemo da tražimo alibi. Imamo dovoljno igrača da odigramo utakmicu. Nismo u problemu kao Crvena zvezda, Partizan i ostale ekipe koje igraju u Evropi na svaka tri dana. Doduše, pokazali smo reakciju u prvom delu meča. Igrali smo bolje nego protiv Splita, kada smo bili očajni. Ovog puta više smo se borili, ali to nije bilo dovoljno da pobedimo FMP”, dodao je Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: FMP Meridian