Košarkaši Borca nisu uspeli da novu kalendarsku godinu započnu pobedom. Bolji od Čačana bili su igrači Igokee, koji su u dvorani kraj Morave slavili rezultatom 61:88 (11:21; 17:18; 16:25; 17:24).

Marko Marinović, trener Borca, istakao je kvalitet Igokee i činjenicu da je potpuno zasluženo slavila u Čačku.

„Igokea izgleda fenomenalno. Prethodne tri utakmice je odigrala na visokom nivou. Mi nismo uspeli da odgovorimo rivalu, što je kao rezultat imalo ovako veliku razliku. Sve naše kretnje protivnik je razbijao. Nismo uspevali da organizujemo napad, a ni da pogodimo otvorene šuteve, naročito u prvom poluvremenu. Nismo odgovorili na pravi način, pa je Igokea zasluženo pobedila”, rekao je Marinović.

Uprkos još jednom porazu, strateg Čačana je naglasio da tim nema nameru da odustane i da se preda.

,,Mi idemo dalje, okrećemo se sledećoj utakmici. Već sam pričao, raspored nam baš ne ide na ruku, jer nas očekuje nekoliko utakmica protiv snažnih ekipa. Ali nikada se nismo predavali, pa nećemo ni ovog puta. Nastavljamo da treniramo, a u cilju da pokušamo da popravimo svoju igru“, dodao je Marko Marinović.

Kormilar Igokee Marko Barać poželeo je Borcu puno sreće u nastavku takmičenja.

„Kao i uvek, zadovoljstvo je igrati u gradu košarke. Sa puno respekta smo prišli ekipi Borca. Iskoristili smo ono malo vremena koliko smo imali za pripremu, kako bismo odgovorili na sve zahteve ove utakmice. Analizirajući poslednje dve utakmice koje je Borac igrao kod kuće, video sam dve izvanredne partije, sa puno entuzijazma, gde nije bio nagrađen adekvatno za sav taj trud. Na nama je bilo da odgovorimo na najbolji mogući način, što su momci i uradili. Želim puno sreće kolegi Marinoviću i celom klubu, da nastave da igraju borbeno“, kazao je Marko Barać.

Već za nekoliko dana Borac će morati da se otisne put Ljubljane, kako bi u okviru 15. kola AdmiralBet ABA lige izašao na megdan ekipi Cedevita Olimpije. Taj meč je na programu 8. januara, a početak je zakazan za 19:00.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography