Tabor iz grada na Moravi uveliko se sprema za predstojeću sezonu. Nakon što je u subotu odigrao prvu pripremnu utakmicu protiv FMP-a, koju je pobedio rezultatom 86:89 (26:18; 20:22; 22:26; 18:23), došao je red da odmeri snagu i košarkašku veštinu sa novim rivalom.

Ovog puta, protivnik će biti Studentski centar, najnoviji član ABA porodice. Da podsetimo, tim iz Podgorice je ovog proleća iz Druge ABA lige uspeo da se plasira u elitno jadransko takmičenje.

Nema sumnje, mladi i ambiciozni igrači iz Crne Gore biće odlični takmaci košarkašima iz Čačka.

Kormilar čačanskog tima Marko Marinović u nekoliko rečenica je sumirao utakmicu u Železniku.

,,Utakmica protiv FMP-a bila je tipična za pripremni period. Nije bila toliko lepa za oko. Nismo uspeli na početku meča da se naviknemo na agresivnost protivnika. Ali kako je utakmica odmicala, mi smo sve više pokazivali karakter, što je, u suštini, najvažnije u tom meču. Mnogo mi se svidelo što nismo ni u jednom momentu odustali, a na kraju smo zasluženo pobedili“, zastao je Marinović, a onda je još dodao.

,,Zadovoljan sam zalaganjem igrača. Nismo bili u punom sastavu, jer smo na raspolaganju imali svega devet košarkaša. To je možda i glavni razlog što smo imali nešto sporiji početak. Ali uzimajući u obzir da je reč o prvoj pripremnoj utakmici, to je normalno”, rekao je trener Borca.

U sredu u popodnevnim časovima Čačani će imati priliku da na parketu dvorane kraj Morave ugoste Studentski centar.

,,Koliko god to nekome zvučalo čudno, Studentski centar je jedna od kvalitetnijih ekipa u ABA ligi. Dobro znamo protiv koga igramo i da to što su oni novajlije ne sme da nas zavara. Ozbiljan protivnik i test za nas, a pride i prva utakmica kod kuće”, smatra Marinović.

Strateg Borca posebno je istakao.

,,Pozivam Čačane da dođu u sredu da podrže, pozdrave i požele sreću novom timu Borca, jer su do sada bili sprečeni da to učine”, naglasio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography