U nedelju 15. novembra od 17 časova Borac nastavlja takmičenje u ABA ligi gde će u okviru 7. kola igrati protiv Cedevite Olimpije u Ljubljani. Izabranici trenera Marka Marinovića će protiv Slovenaca imati priliku da se bore za drugi trijumf u regionalnoj ligi, čime bi se, eventualno, vratili na pobednički kolosek, nakon četiri vezana poraza.

Borac i Cedevita Olimpija se do sada nisu sastajali. Čačani su, za sada, ostvarili skor 1-4. Nakon što je savladao Partizan u prvom kolu, Borac je pretrpeo poraze od Crvene zvezde, Budunosti, FMP-a i Mege. S druge strane, Cedevita Olimpija je do sada zabeležila skor 3-1. Takođe, nije zgoreg pomenuti da Borac nije igrao meč protiv Mornara zbog pojave virusa covid-19 u redovima Barana. Što se tiče Cedevite Olimpije, tim trenera Jurice Golemca nije igrao takmičarski meč u ABA ligi u poslednja dva kola, jer su pomereni dueli protiv Budućnosti i FMP-a, takođe zbog virusa covid-19.

Trener Borca Marko Marinović pred utakmicu u Ljubljani ističe da njegovim igračima posao neće biti ni malo lak.

,,Ponovo je pred nama utakmca protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, što Cedevita Olimpija zaista jeste. Doduše, to je samo jedan u nizu veoma zahtevnih izazova. To nas prati od početka sezone. Cedevita Olimpija je odličan tim, igra u dobroj formi. Pobedila je poslednje dve utakmice u Evrokupu. To nas upozrava i jasno govori da nam neće biti lako u Ljubljani“, rekao je Marinović.

Jasno, on prepušta ulogu favorita domaćinu.

,,Silan izazov je pred nama. Istina, imali smo dovoljno vremena za treninge, pripremu i analizu protivnika. Nema sumnje, Cedevita Olimpija će biti favorit u predstojećem meču. Ali smo spremni za izazov, a nadam se da ćemo odigrati dobar duel u Sloveniji“, dodao je Marko Marinović.

Bek čačanskog tima Radovan Đoković uputio je puno pohvala na račun tima iz Ljubljane.

,,Očekuje nas utakmica protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Cedevita Olimpija igra jako dobru i brzu košarku, sa puno samopouzdanja. Nalazi se u dobrom momentu, posle nekoliko vezanih ubedljivih pobeda“, zastao je Đoković, a zatim nastavio.

,,Imali smo dovoljno vremena od utakmice sa Megom da se spremimo za meč u Ljubljani. Nadam se da ćemo se pokazati u što boljem svetlu u Sloveniji“, završio je Radovan Đoković.

Nije zgoreg još jednom pomenuti da je meč Cedevita Olimpija – Borac zakazan za nedelju 15. novembra, a početak susreta je u 17 časova. Ovaj duel prenosiće TV ARENA SPORT 1.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography