U odloženom meču 25. kola ABA lige u Sportskom centru Gripe megdan će imati domaći Split i čačanski Borac (ponedeljak, 18 časova, Arena sport 4).

Do kraja ligaškog dela jadranskog takmičenja ostalo je da Borac odigra svega dva susreta, uključujući naravno i predstojeći sa Splićanima. Kako stvari stoje u ovom momentu, postoji nekoliko mogućih scenarija po kojima bi Borac mogao da izbegne 13. mesto na tabeli, a time i igru u baražu za opstanak u ABA eliti.

Bez obzira na sve te varijante, u čačanskom sastavu se nadaju da će sa dve pobede protiv Splita i Cibone otkloniti svaku nedoumicu i da će ostati i naredne sezone među najboljim ex-Yu ekipama.

Ohrabrujuća po tabor Marka Marinovića je činjenica da je u prvom duelu sa Splitom, odigranom u dvorani kraj Morave, slavio prilično ubedljivo, sa čak 21 poenom razlike (90:69). Bio je to jedan od najboljih susreta koji su Čačani odigrali u tekućoj takmičarskoj godini i dobar model po kom treba da nastupe i u narednom okršaju. A da li će u tome i uspeti, ostaje da se vidi u ponedeljak u večernjim satima.

Strateg Čačana Marko Marinović smatra da se Split i Borac dobro poznaju.

,,Split i mi se dugo znamo, igali smo prethodnih godina Drugu ABA ligu, a pred ovu sezonu smo zajedno ušli u Prvu ABA ligu. To znači da među nama nema nekih velikih nepoznanica. Zbog toga očekujem dobar i kvalitetan meč u ponedeljak. Ne bežimo od toga da je to duel odluke, kako za Split, tako i za nas. Ko bude pobedio, ostaje u ligi”, rekao je Marinović.

U odnosu na prvi meč, Split se pojačao sa dva iskusna igrača, što neće biti bez uticaja na naredni susret.

,,Split se ozbiljno pojačao u poslednje vreme. Uz prilično dobru ekipu koju je imao, u svoje redove je doveo dva ozbiljna i iskusna igrača. Naravno, mislim na Ukića, koji i dalje može da igra na visokom nivou, zajedno sa Babićem. To nije ista ekipa koja je bila u Čačku”, dodao je kormilar čačanskog tima.

Bez obzira na sve, Marinović poručuje.

,,Spremni smo, bez obzira što nismo trenirali kompletni zbog pojave virusa covid-19 u našim redovima. Ali mi ne tražimo nikakve izgovore. Iako smo zajedno trenirali tek poslednjih nekoliko dana, nekako smo konsolidovali svoje redove, tako da jedva čekamo da utakmica počne”, zaključio je Marko Marinović.

Nakon utakmice u Splitu tim iz grada na Moravi će imati sedam dana pauze, da bi zatim na svom parketu, u poslednjem meču ligaškog dela ABA takmičenja, ugostio zagrebačku Cibonu. Susret 26. kola jadranske lige zakazan je za ponedeljak 26. april, a početak okršaja je u 17 časova.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography