Nakon dve godine ponovo će biti odigrana Superliga. Kao što je i više nego dobro poznato, prošle sezone ovo takmičenje nije održano zbog pojave virusa covid-19.

Istina, ove sezone će Superliga biti realizovana u nešto izmenjenom obliku nego inače. Tačnije, u rečeno takmičenje se plasiralo osam ekipa, koje su međusobno podeljene u parove. Igraće se dva meča, eventualno tri, a pobednici tih okršaja će ići dalje, u polufinale.

Borcu je zapalo da njegov četvrtfinalni par bude FMP. Ove dve ekipe se i više nego dobro poznaju, tako da tajni među njima gotovo da nema. Sastali su se dva puta ove sezone u ABA ligi, prvi put je u Beogradu pobedio domaćin, dok je u drugom susretu slavio čačanski tim na parketu dvorane kraj Morave.

Doduše, tabor Marka Marinovića će na megdan FMP-u izaće u nešto drugačijem sastavu nego što je to bio slučaj u jadranskom takmičenju. Klub su napustili Amerikanci Džons, Smit i Tornton, a nedavno se i Miletić vratio u Partizan.

Međutim, pred Superligu Čačani su se pojačali Lopezom i Lakićem, a prvom timu su priključeni i pojedini kadeti, koji su se odlično pokazali na turniru odigranom u gradu na Moravi, koji su osvojili. Sve u svemu, biće jako zanimljiv dvomeč Borca i FMP-a, u to nema sumnje.

,,Na kraju ABA sezone klub su napustili strani igrači, jer nam je želja da probamo da sa domaćim mladim košarkašima ostvarimo što bolji uspeh. Opredelili smo se za mlađu selekciju igrača, jer želimo da ih razvijamo što više. A Superliga je pravo mesto za to“, rekao je Marko Marinović, a onda naglasio.

,,Naravno, zbog toga će FMP biti favorit u predstojećem okršaju, ali mi svakako ne nameravamo da se predamo i unapred podignemo belu zastavu. Pružićemo dobar otpor, a kako će se na kraju sve završiti, biće poznato vrlo brzo“, dodao je trener Borca.

Strateg Čačana je mudro prepustio ulogu favorita timu iz prestonice.

,,FMP je zadržao celokupan roster iz ove ABA sezone. To samo po sebi govori da je veliki favorit u predstojećem dvomeču. Ali bez obzira na to, mislim da će naše utakmice biti vrlo zanimljive, iz razloga što će naši mladi igrači nastupati protiv ABA ekipe, što je za njih od velikog značaja“, smatra Marinović.

On ističe da su se pojedini košarkaši već pokazali, poput Đorđa Ćurčića, koji je odigrao sjajno prošle nedelje protiv crno-belog sastava.

,,U utakmici protiv Partizana mladi Ćurčić je pokazao da može potpuno ravnopravno da se nosi sa mnogo starijim i iskusnijim igračima. Zbog toga jedva čekam da krene Superliga, jer stvarno želim da pružim šansu našim mladim košarkašima. Oni su to stvarno zaslužili, pre svega jer su osvojili kadetsku ligu, a takođe jer dobro rade i treniraju“, završio je Marko Marinović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography