Dve nedelje je prohujalo od kada se prvi tim Borca okupio i započeo sa pripremama za novu sezonu, premijernu u ABA ligi. Izazovi u jadranskoj eliti biće silni, to je svima dobro znano, tako da je tabor iz grada na Moravi odlučio da prvi krene sa treninzima.

Iako pripreme teku prema nešto drugačijem načinu nego što su to sportski delatnici navikli, u timu Borca sve teče prema planu. U prve dve nedelje akcenat je bio stavljen na fizičku spremu košarkaša.

,,Ušli smo u treću nedelju priprema, a prethodne dve smo se mahom bavili fizičkom spremom igrača. U tom periodu često smo napolju trenirali, a od ponedeljka smo krenuli sa radom u sali, tako da polako uvodimo i košarkaške treninge. Naravno, u sali radimo po grupama, jer se pridržavamo propisanih mera. Ukratko, pripreme se odvijaju prema planu”, rekao je trener Borca Marko Marinović.

On ističe da je zadovoljan do sada učinjenim.

,,Moram da budem zadovoljan onim što smo do sada uradili. Relativno rano smo krenuli sa pripremama iz dobro poznatih razloga. Naime, igrači dugo nisu igrali utakmice i bavili se košarkom. Zbog toga mislim da smo učinili pravu stvar što smo prvi krenuli sa pripremama”, kazao je Marinović.

Strateg Borca naglašava da je zdravlje članova tima na prvom mestu.

,,Moramo da se navikavamo na situaciju, nema nam druge. Bojim se da će i u narednom periodu to biti naša svakodnevnica. Stalno naglašavam igračima da ne bi trebalo da se mnogo izlažu i da primenjuju sve mere preventive, poput socijalne distance i nošenje maski. Pokušavam da im objasnim da njihovi životi i karijere mogu da budu ugroženi ukoliko ne budu vodili računa. Moramo biti odgovorni, kako individualno, tako i kao ekipa”, mišljenje je Marinovića.

Iako je nezahvalno predviđati šta će se dešavati, u taboru Borca se nadaju da će uskoro moći da realizuju pripremne utakmice.

,,Nadam se da će se situacija smiriti, pa da u narednom periodu odigramo i neku pripremnu utakmicu. Međutim, još uvek nismo ništa zakazali, jer čekamo šta će da kažu nadležni organi, pa ćemo, shodno tome, planirati pripremne utakmice. Ali iskreno priželjkujem da će to biti uskoro. Baš odavno nema duela, tako da smo ih se svi uželeli”, zastao je Marinović, a zatim nastavio:

,,Takođe, nadam se da će liga početi na vreme i da neće biti potrebe za novim odlaganjem. Naravno, ništa ne možemo planirati, jer u ovom trenutku to nije baš pametno. Nije moguće predvideti šta će se desiti za mesec dana ili više”, dodao je Marinović.

Sve u svemu, Borac će biti spreman za izazove koji ga očekuju od oktobra.

,,U to da će Borac biti spreman niko ne treba da sumnja. Svi u timu su testirani i biće spremni na izazove. U ekipi imamo 13 igrača, a ukoliko se otvori prostor, mi ćemo dovesti neko pojačanje. Sve zavisi od toga da li ćemo imati dovoljno novca. Kriza je svuda, pa i kod nas nije idealna situacija”, zaustavio se trener Borca, a onda posebno istakao:

,,Moram da naglasim da je Borac jedan od retkih klubova, možda i jedini uz Mornar iz Bara, koji je isplatio sve igrače od prošle godine. To je podatak za svaku pohvalu”, završio je Marko Marinović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography