Nakon kraće pauze Borac nastavlja sa pripremnim utakmicama. Sledeći izazov tim Marka Marinovića imaće u dvorani kraj Morave, gde će u nedelju veče ugostiti Mladost iz Zemuna (18:30). Biće to šesti duel koji će Čačani odigrati ovog leta, a sve u cilju da se što bolje pripreme za novu ABA sezonu, koja se neumitno bliži.

Veoma važno obaveštenje za sve ljubitelje košarke jeste da će ulaz na utakmicu biti dozvoljen samo za vakcinisane, koji će morati da pokažu potvrdu o vakcinaciji. U dvoranu kraj Morave ulaziće se sa bedema, a takođe je obavezno nošenje zaštitnih maski.

Što se tiče sportskog dela, trener Marko Marinović smatra da je do sad urađen dobar posao.

,,Za sad ide sve glatko. Doduše, nismo u svim utakmicama imali rivale protiv kojih smo mogli da pokažemo svoju pravu snagu. Svi smo željno iščekivali utakmicu protiv Budućnosti, ali na žalost taj duel nije realizovan“, započeo je izlaganje kormilar Borca.

Takođe…

,,Do početka novog izdanja ABA lige ostalo je da odigramo još tri utakmice. Nadam se da ćemo ih iskoristiti kako treba, pa da u narednu sezonu uđemo potpuno spremni“, dodao je Marinović.

Borac je ove sedmice imao veliki peh. Naime, nekoliko igrača je zaraženo virusom covid-19, tako da se nalaze van tima.

,,U prethodnih nekoliko dana, odnosno nakon povratka iz Leskovca, imali smo problema zbog korone u timu. Ali to su stvari na koje mi prosto ne možemo da utičemo. Pojedini igrači, iako su vakcinisani, zaraženi su koronom. To nas je malo poremetilo. Međutim, to su stvari koje će se dešavati i tokom sezone, tako da se moramo prilagoditi i na takve situacije“, rekao je Marinović.

Bez obzira na taj peh, stratega Borca može poprilično da raduje činjenica da su se novi igrači dobro uklopili u njegov sistem rada.

,,Spremamo se punom parom, tako da uklapanje novih igrača ide po planu. Ovo je skoro nov tim u odnosu na prošlu godinu, tako da ima još dosta prostora za napredak. Mislim da kako bude prolazilo vreme tim će igrati sve bolje i bolje“, mišljenje je trenera Borca.

Naravno, od velikog značaja je podatak da i košarkaši koji godinama nose dres Borca igraju na zavidnom nivou.

,,Zahvaljujući dobrim treninzima svi igrači, stari i novi, polako napreduju i pokazuju koliko vrede. Tek slede glavne utakmice u ABA ligi, tako da ćemo tad pokazati svoj pravi kvalitet“, kazao je Marinović.

U nedelju će Čačani imati priliku da odmere snagu sa ekipom Mladosti iz Zemuna, koja je prošle sezone bila vrlo blizu da izbori učešće u ABA ligi.

,,Mladost je prošle godine igrala Drugu ABA ligu. Izborila je plasman u plej-of, bila je na korak da pređe u viši rang, tako da je to tim vredan poštovanja. I ove godine ima dobru ekipu, tako da mislim da će u nedelju biti solidna provera za nas. To naročito dolazi do izražaja ako se uzme u obzir da smo preskočili mečeve u Podgorici protiv Budućnosti i Studentskog centra“, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography