U okviru 2. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca će pred svojim navijačima imati priliku da dočekaju Cedevita Olimpiju iz Ljubljane. Utakmica između Čačana i Slovenaca zakazana je za nedelju, sa početkom u 19 časova. Mesto igranja je svima dobro znano – dvorana kraj Morave.

Strateg tima Marko Marinović ima samo reči hvale za narednog rivala.

,,U goste nam dolazi jedna od najjačih i najtalentovanijih ekipa u ligi. Nema sumnje, Cedevita Olimpija će se ove sezone boriti za sam vrh tabele u AdmiralBet ABA ligi. Dakle, protivnik je silan, tako da nam posao neće biti ni malo jednostavan“, krenuo je svoje izlaganje kormilar Čačana.

Međutim…

,,Mi smo dobro trenirali protekle nedelje. Na raspolaganju smo imali sasvim dovoljno vremena da se pripremimo. Ako budemo bili pravi, nadam se da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu. Svi u ekipi su zdravi, spremni i jedva čekamo da se predstavimo domaćoj publici“, dodao je Marinović.

Naravno, prisustvo navijača u hramu košarke kraj Morave biće veliki plus za tabor Borca.

,,Ukoliko budemo imali pristojnu podršku sa tribina mislim da možemo da odigramo duel na jednom zavidnom nivou. Doduše, ostaje velika žal što u narednoj utakmici, a verovatno i tokom čitave sezone hala neće moći da bude puna. Ali pošto prošle godine nije bilo navijača na utakmicama, i ograničen broj gledalaca je od velikog značaja. Posle 30 godina Čačani imaju priliku da u dvorani kraj Morave gledaju najbolje timove u regionu. Biće mnogo zanimljivo, u naš grad će doći puno dobrih igrača, tako da se nadam da će narod uživati“, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography