KK Borac započeo je pripreme za sezonu u kojoj će po prvi put nakon više od tri decenije učestvovati u elitnom jadranskom takmičenju. Izazovi će biti veliki, protivnici silni, ali Čačani motivisani ulaze u trenažni proces. Minule sezone pokazali su koliko vrede, pa su na prilično dominantan način izborili svoje mesto u ABA ligi.

Iako do početka takmičenja ima više od dva meseca, Čačani ne gube vreme, već u skladu sa trenutnom situacijom organizuju i sprovode u delo svoje treninge.

,,Danas počinjemo pripreme za sezonu koja je za sve nas u klubu veliki izazov. Posle 30 godina Borac se vraća na veliku scenu. Prvih sedam dana radićemo van hale, a nakon toga, ako mere države to budu dozvoljavale, polako ćemo krenuti da se spremamo u dvorani kraj Morave. Situacija je takva, moramo se prilagoditi. Doduše, kako je nama, tako je i ostalima, pa ne možemo da se žalimo”, rekao je Marko Marinović.

Borac je prvi ABA tim koji je krenuo da se sprema za nastupajuću takmičarsku godinu.

,,Pripreme krećemo malo ranije, a mi znamo zašto to činimo. Vremena imamo sasvim dovoljno, a verujem da ćemo se dobro pripremiti. Želja nam je da budemo spremni za sve izazove u narednoj sezoni“, dodao je trener Čačana.

Na prvom treningu bilo je prisutno 12 igrača.

,,Za sada imamo osam seniorskih igrača koji bili deo tima i prošle sezone. Takođe, od prošlogodišnjih juniora ostali su Bumbić i Karapandžić, a priključili smo oba Ćurčića. Sa tih 12 igrača krećemo pripremni deo. Doduše, još uvek čekamo Miletića“, izjavio je kormilar Borca.

Tekst i foto: Nikola Minović