Nakon nešto duže pauze Borac se ponovo vraća obavezama u AdmiralBet ABA ligi. Novi izazov Čačani će imati u Zagrebu, gde će ih u Košarkaškom centru ,,Dražen Petrović“ dočekati domaća Cibona (nedelja, 16:30, Arena sport 3).

Ovo će biti drugi meč u tekućoj sezoni između pomenutih timova. Naime, sastali su se u okviru 8. runde, a bolji u neizvesnom i napetom duelu odigranom u dvorani kraj Morave bio je tim Cibone (59:62).

Međutim, pre nego što je liga bila prekinuta, Borac je bio u odličnom ritmu. Naime, u četiri utakmice Čačani su ostvarili tri pobede protiv Mege, Zadra i Studentskog centra. Rečeni trijumfi su dobrano popravili položaj tima Marka Marinovića u regionalnoj ligi. Sa izrečenim je saglasan i Nemanja Todorović.

,,Putem kojim smo krenuli pre ove pauze moramo nastaviti i nakon nje. Ako izuzemo lošu utakmicu na Kupu protiv FMP-a, zaista smo imali period dobrih partija. Nadam se da možemo ponovo da vežemo nekoliko pozitivnih rezultata. Igramo protiv Cibone, a zatim kod kuće sa Krkom i Splitom, tako da imamo lepu priliku da to učinimo“, rekao je krilni centar Borca.

Pauzu je čačanski tim iskoristio za odmor, ali i pripremu narednih okršaja.

,,Pauzu koja je iza nas smo upotrebili da se dobro odmorimo, ali svakako smo i vredno trenirali. U narednom periodu nas očekuju bitnije utakmice, jer će nam puno pomoći da potvrdimo glavni cilj – opstanak u ligi”, kazao je igrač Čačana.

Što se tiče Cibone, Todorović smatra da je reč o mladoj i perspektivnoj ekipi.

,,Cibona je mlada, poletna, perspektivna ekipa, koja igra veoma dobro u poslednjih nekoliko rundi. Takođe, osvojila je i kup u Hrvatskoj, tako da se nalazi u odličnom ritmu“, dodao je Nemanja Todorović.

On je podsetio na prvi meč sa timom iz Zagreba.

,,U prvom meču smo ispustili pobedu. Vodili smo celu utakmicu, ali na kraju smo pretrpeli poraz. Pad koncentracije nas je koštao pobede. Moramo se potruditi da nam se ta greška ne ponovi”.

Zbog toga…

,,Potrudićemo se da u meč uđemo potpuno koncentrisani na utakmicu. Moramo od prvog minuta krenuti sa agresivnom odbranom. Ukoliko to uspemo da sprovedmo u delo, verujem da možemo doći do bodova na gostovanju u Zagrebu”, zaključio je Nemanja Todorović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography