Ne tako davno stavljena je tačka na minulu sezonu, a KK Borac je već krenuo da sastavlja tim za sledeću takmičarsku godinu.

Prvi ugovor sklopljen je sa starim/novim košarkašem. Reč je o Aleksi Novakoviću, krilnom igraču koji je stavio svoj potpis na dokument koji ga obavezuje da i naredne dve godine bude član crveno-belog tima.

,,Borac je ekipa koja mi je pružila šansu da igram na najvišem nivou. Moram da priznam da sam zavoleo grad i ljude iz Čačka, tako da sam presrećan što sam produžio ugovor“, rekao je košarkaš Borca.

Aleksa Novaković je već dve godine u Borcu, za to vreme se izborio da postane jedan od glavnih igrača tima koji predvodi Marko Marinović. Nema sumnje, bio je jedan od najzaslužnijih za opstanak ekipe u ABA ligi.

,,Ispunili smo ciljeve koje smo imali na početku sezone, a to je najvažnije. Naravno, uvek može i mora bolje, ali s obzirom na probleme koji su nas mučili tokom cele sezone, zadovoljan sam učinjenim“, smatra Novaković.

Prošle sezone Borac je uspeo da izbori opstanak u elitnom regionalnom takmičenju. A već sledeće će pokušati da napravi još bolji rezultat.

,,Cilj za sledeću sezonu je da se napadne plej-of ABA lige. Nadam se da će se formirati jedna dobra takmičarska ekipa tokom ovog leta, koja će biti kadra da postigne takav uspeh“, mišljenje je Novakovića.

Dobre partije u dresu Borca nisu promakle radaru selektora Svetislava Pešića, koji je pozvao Novakovića u reprezentaciju.

,,Poziv u reprezentaciju je san svakog sportiste, pa i mene, moram da budem iskren. Biti na treninzima i učiti od selektora Pešića, ali i svih saigrača, je jedno neverovatno iskustvo. Siguran sam da će mi puno značiti u nastavku karijere“, završio je Aleksa Novaković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography