U poslednje dve utakmice ABA lige tabor Marka Marinovića bio je lišen pomoći Alekse Novakovića, koji je u čačanski tim stigao ovog leta iz ekipe Novog Pazara. Nije dugo proteklo, a Novaković se dobro uklopio u sistem rada trenera Marinovića.

Nažalost, on nije mogao da pomogne svojim saigračima protiv Cedevite Olimpije i Krke, jer je dva puta doživeo peh. Taman što je zalečio prvu povredu i vratio se treninzima pre meča sa Krkom, iskrenuo je skočni zglob. Njegovo odsustvo bilo je osetno u Sloveniji, a naročito u Čačku.

,,Povreda koju sam zadobio na treningu odvojila me je od terena na otprilike 10 dana do utakmice u Ljubljani. Tek nakon tog meča, negde u prošli ponedeljak sam odradio prvi trening. Međutim, ponovo sam doživeo povredu zgloba. U ovom momentu nisam siguran do kada će trajati oporavak, ali nadam se brzom povratku na parket“, rekao je Novaković.

U dosadašnjem delu sezone Novaković se pokazao kao važan šraf u mašineriji Borca, tako da je njegovo odsustvo bilo osetno.

,,Ovde sam da se podredim ekipi, kako bismo napravili timski uspeh, jer želimo da što je više moguće napredujemo na tabeli. Smatram da su lične partije u drugom planu. Naravno, uvek može i mora bolje, što dobro znam“, dodao je košarkaš Borca.

Novaković je mišljenja da će u periodu koji sledi Borac praviti bolje rezultate.

,,Imali smo težak raspored od početka lige. Zbog velikih napora došlo je do psihičkog umora. Treba očekivati da se u jednom momentu podignemo, jer slede utakmice u kojima moramo da tražimo šansu. Ne treba gledati na dosadašnji deo sezone kao na nešto loše, ipak smo pobedili Partizan, što je malo ko očekivao. Samo treba da nastavimo da radimo i verujem da će sve doći na svoje“, kazao je igrač čačanskog tima.

Krilo Borca poručuje.

,,Ekipa mora što pre da se podigne, kako bi se vratila na pobednički kolosek. Moramo da opravdamo očekivanja navijača i da pokažemo da nismo slučajno član ABA lige“, zaključio je Aleksa Novaković.

Borac ima dve nedelje pauze do narednog izazova. Prvi sledeći meč u ABA ligi Čačani će igrati 5. decembra, kada će se sastati sa Igokeom u Laktašima. Taj duel počinje u 21 čas.

Piše: Nikola Minović

Foto: FMP