U poslednjem, 26. kolu ABA lige ekipa Borca biće domaćin zagrebačkoj Ciboni (ponedeljak, 16 časova, Arena sport 3).

Biće to meč od neizrecivog značaja za obe ekipe, a posebno domaćina. Ukoliko pobedi Cibose, Borac će i matematički obezbediti opstanak u ABA eliti. Ako se ima u vidu sve što je tim Marka Marinovića učinio ove sezone, ništa manje nije ni zaslužio.

Dobru uvertiru pred okršaj sa timom iz Zagreba Borac je napravio u ponedeljak, kada je na ,,Gripama“ savladao domaći Split (74:86). Ta utakmica, jedna od najboljih koje je crveno-beli tim odigrao ove sezone, naročito u fazi odbrane, jeste model po kom Borcu valja igrati u ponedeljak u dvorani kraj Morave.

Sa kazanim je saglasan i krilni igrač Borca Aleksa Novaković.

,,Utakmica u Splitu verovatno je bila najvažnija u sezoni. Iako nije sve gotovo, tim trijumfom smo znatno olakšali posao”, rekao je Novaković.

Jednu od najboljih partija u dresu Borca Novaković je imao upravo protiv Splita.

,,Ne želim da ističem svoju igru, jer je za pobedu zaslužna timska odbrana. Ukoliko tako budemo igrali protiv Cibone, verujem da trijumf neće izostati”, smatra krilo Čačana.

Košarkaš Borca veruje da tim u ponedeljak može do nove pobede.

,,Još jednom ističem, nadam se da ćemo ponoviti dobru odbranu iz Splita, jer to može biti ključ pobede. Ako budemo slavili u ponedeljak, nećemo više morati da razmišljamo o opstanku. Cibona i mi smo ekipe približnog kvaliteta, ali je protivnik već obezbedio opstanak, tako da je red da i mi to uradimo”, kazao je Novaković.

Borac i Cibona su već jednom igrali, tako da se dovoljno dobro znaju.

,,Poznajemo ekipu Cibone, već smo imali priliku da se sastanemo. Doduše, rival se u međuvremenu pojačao Planinićem, kvalitetnim i iskusnim centrom. Ali bez obzira na to, sve zavisi od nas i od toga na kom nivou budemo igrali”, zaključio je svoje izlaganje Aleksa Novaković.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography