U okviru 19. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca će otići u prestoni grad, gde će ih u subotu u večernjim časovima dočekati domaći Partizan NIS (subota, 17h, Arena sport 3 premium).

Nema sumnje, biće to jedno od najtežih gostovanja za tabor Marka Marinovića. Ne treba puno reči potrošiti da bi se naglasilo kakvu snagu i kvalitet poseduje tim koji vodi Željko Obradović.

Međutim, iako je silan izazov pred Čačanima, oni u prestonicu putuju osokoljeni sa dve pobede, koliko su uspeli da vežu u prethodnom periodu. Važnost tih mečeva ističe i Aleksa Novaković.

„Dve veoma važne pobede smo ostvarili u prethodna dva kola. Naročito bih istakao onu protiv Mege, jer je ona srpska ekipa, a time i naš direktni konkurent. Što se tiče Zadra, on nam je jedan od rivala za opstanak u ligi. Samo ti podaci govore koliko važan posao smo uradili. Takođe, podigli smo i moral, koji je bio poljuljan, a takođe smo dokazali sebi i drugima da možemo da pobedimo u egal završnici. Sve u svemu, ekipa je u dobrom ritmu“, rekao je Novaković.

Borac bi uskoro trebalo da bude kompletan, što nije bio slučaj još od početka sezone.

,,Vredno radimo, a to se vidi na terenu. Doduše, ostao je još kapiten Uroš Čarapić da nam se pridruži na terenu, pa da budemo kompletni. Ali polako se sastavljamo, što nije bio slučaj od početka sezone. Mučile su nas povrede i korona. Međutim, konačno možemo da napravimo normalan trening, sa skoro svim igračima, tako da će nam biti mnogo lakše u nastavku sezone”, kazao je košarkaš Čačana.

Što se tiče narednog rivala.

„Suvišno je pričati o Partizanu. Reč je o jednoj od najagresivnijih ekipa u Evropi. A vodi je Željko Obradović, najuspešniji trener ovog sporta u istoriji evropskog kontinenta. Sigurno je da će utakmica biti mnogo teška. Na nama je da odgovorimo na agresivnost rivala od prvog minuta, a za dalje ćemo videti“, dodao je igrač Borca.

Ali iznenađenja su se već dešavala…

,,Liga je ove godine veoma zanimljiva, jer je bilo dosta iznenađenja. Svašta je moguće u ABA ligi, a zbog toga je ova sezona možda i najinteresantnija. Nije nemoguće iznenaditi Partizan, što je Mega nedavno pokazala. Svi se nadamo da i mi to možemo, jer bi to bio veliki podvig. A uradićemo sve da to i ostvarimo”, smatra Novaković.

On je nekoliko nedelja bio odvojen od parketa zbog povrede ruke. Ipak, nedavno se vratio u tim, pa je čak dao i svoj doprinos u pobedi protiv Zadra.

„Bio sam van terena više od dva meseca. Jedva sam čekao da se vratim na teren, jer je bilo teško gledati ekipu sa strane. Srećan sam što se polako vraćam u formu i što mogu da doprinesem ekipi“, završio je Aleksa Novaković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography